# Liderul sindical Adrian Voica de la SIPA „Muntenia” revine cu precizări. După apariţia articolului „Liderul sindicatului SIPA Muntenia se judecă cu 16 profesori, cărora le cere înapoi tichetele cadou de sărbători” din numărul anterior al „Jurnalului”, sindicalistul Adrian Voica ne-a contactat la redacţie, dornic, de această dată, de a-şi exprima propria viziune asupra situaţiei de la Liceul „Mihai Viteazul”.
„Am câştigat pe 4 octombrie 2012 procesul privind calcularea şi achitarea diferenţelor dintre indemnizaţia de concediu cuvenită pentru anul şcolar 2009-2010, fără aplicarea diminuării de 25% prevăzută de Legea 118/2010 şi indemnizaţia de concediu efectiv încasată pentru zilele de concediu de odihnă efectuate înaintea datei de 3 iulie 2010. Am mers cu procesul mai departe şi l-am câştigat, deşi cele 16 cadre didactice şi nedidactice de la „Mihai Viteazul” nu mai erau membri de sindicat începând cu 01.01.2012, adică mai bine de 9 luni. Iar pentru acţiunea în instanţă, pe Legea 221/2008, liderul de sindicat al unităţii şcolare respective nu ne-a adus actele necesare”, a ţinut să ne informeze liderul SIPA „Muntenia”, Adrian Voica.
„Cât despre tichetele cadou, acestea se dau în avans la SIPA „Muntenia”, fiindcă am descoperit că în perioada în care se acordau tichetele cadou numărul membrilor se înmulţea foarte mult şi apoi scădea brusc. Pentru a nu se mai ajunge în această situaţie, Biroul Operativ Judeţean şi Colegiul liderilor au votat hotărârea prin care membrii de sindicat îşi iau angajamentul de a cotiza întreaga perioadă a unui an şcolar pentru a fi îndreptăţiţi să primească tichetele cadou. Foştii membri de sindicat de la „Mihai Viteazul” au cotizat din septembrie până în decembrie 2011, timp de trei luni. Unii au cotizat nu mai mult de 40 lei şi s-au retras după ce au luat tichete de 80 lei de la sindicat”, ne-a explicat Adrian Voica pentru a-şi justifica gestul impulsiv de a-i acţiona în instanţă pe foştii săi membri de sindicat. „SIPA Muntenia are cea mai mică cotizaţie din ţară, 1% încadrare. Media cotizaţiilor este de 8-9 lei pe lună. Adică, într-un an de zile, personalul nedidactic cotizează 60 lei la sindicat, dar primeşte tichete cadou de 80 lei. Iar în ultima perioadă, au ieşit foarte mulţi profesori cu vechime în învăţământ şi salarii mari la pensie şi au pătruns foarte mulţi tineri cu salarii mici”, mai spune Adrian Voica, supărat că în curând nu va mai avea suficienţi bani să ofere membrilor de sindicat ajutoare de deces, cadouri la pensionare sau prime de naştere.
Iustina HARCO-BURCEA