Web Analytics

Dacia Spring a primit o singură stea la testele de siguranță

de | 8.12.2021 13:09 | Actualitate

Dacia Spring, modelul complet electric a obținut o singură stea la testele de impact EuroNCAP.

Organizația consideră că mașina pune ocupanții în pericol și că performanța acesteia la testele de impact este de-a dreptul problematică, putând apărea răniri grave, potrivit hotnews.ro.

Organismul european independent de testare a siguranței vehiculelor, EuroNCAP, a publicat miercuri cea mai nouă serie de teste, iar printre autovehiculele evaluate se află Dacia Spring și Renault Zoe, cele două mașini electrice ale grupului francez. Potrivit rezultatelor EuroNCAP, Dacia Spring a obținut: 49 de puncte din 100 la siguranța ocupanților adulți; 56 de puncte la siguranța copiilor; 39 de puncte la protecția pietonilor; 32 de puncte la nivelul sistemelor de siguranță.

„Parametrii calculați în zona picioarelor au indicat un risc ridicat de rănire. De asemenea, structuri ale bordului au prezentat și ele potențial de rănire. Și protecția șoferului la nivelul pieptului a fost precară. Valorile recomandate de protecție au fost depășite și la nivelul pelvisului”, se arată în comunicatul oficial al organizației europene.

Citește și: Automobile Dacia – printre companiile care ar putea fi lovite de “Taxa de solidaritate” 

sursa foto: profit.ro


Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii