Web Analytics

„Dacă şi comemorarea unui om e băgată în politică, este jenant pentru cei care sunt cârcotaşi”

de | 14.12.2017 09:22 | Politica si Administratie

3 ion georgescu# Eveniment în oraşul Daciei. Primarul Georgescu i-a făcut bust lui Constantin Stroe # Este mesajul edilului pentru toți cei tentați să amestece politica cu administrația și voturile cu omenia

Sâmbătă 16 decembrie, de la ora 10, în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor de la Mioveni va fi dezvelit bustul lui Constantin Stroe, omul care se confundă cu istoria şi evoluţia Dacia şi de la a cărui trecere în nefiinţă se împlineşte un an. Bustul lui Constantin Stroe este o inițiativă a primarului Ion Georgescu de la Mioveni, fost coleg și bun prieten cu marele dispărut. Am stat de vorbă cu primarul Ion Georgescu legat de această inițiativă și de evenimentul de sâmbătă, 16 decembrie.

# Cum v-a venit ideea realizării unui bust al domnului Constantin Stroe?
– Eu am venit la Dacia în 1985. Știu toată istoria directorului Constantin Stroe, inclusiv cum a fost adus de la Timișoara, după revoluție. Am lucrat până în 2000 împreună cu domnul Stroe la Dacia. Iar apoi, din calitatea de viceprimar și primar, am colaborat foarte bine cu dumnealui. Știu toată istoria și ce s-a făcut la uzină și la Mioveni, începând din 1985. În primul rând, ca subaltern, apoi ca șef de protocol, ca om și ca viceprimar și primar al orașului Mioveni. Am parcurs aceste etape împreună cu domnul Stroe. Ideea bustului a fost a mea, aprobată și susținută de Consiliul Local.
# Cine a confirmat prezența până acum la evenimentul de sâmbătă?
– Am invitat parlamentarii de Argeș, Consiliul Local Mioveni. Domnul Stroe a fost o personalitate de care este legată istoria și evoluția orașului Mioveni. Vor veni parlamentarii social-democrați de Argeș, consilierii locali de la Mioveni, reprezentanți de la Ministerul Culturii și de la Direcția de Cultură, foștii directori de la Dacia. Vor fi prezenți și președintele Consiliului Județean Argeș și prefectul județului, m-au asigurat că vor veni. Va fi prezentă bineînțeles și familia domnului Stroe. Vor veni și domnul Badea de la Componente Auto și domnul Caval de la Camera de Comerț. Vor fi oameni care sunt legați în evoluția lor de Dacia și de domnul Stroe.
# A avut familia domnului Stroe vreo dorință specială legată de bust sau de amplasarea bustului lui Constantin Stroe?
– Tot ce am realizat din momentul aprobării Consiliului Local și până astăzi a fost făcut cu consultarea familiei. Chiar astăzi (n.red. – marți 12 decembrie) am avut o discuție cu doamna Ecaterina Stroe.
# Cum le răspundeți cârcotașilor care spun că există un calcul politic în inițiativa dumneavoastră?
– Orice aș face, și în momentele bune, și în momentele nefaste, întotdeauna la cârcotași există ceva. Dacă și comemorarea unui om este băgată în politică este jenant pentru cei care sunt cârcotași. Vreau să le răspund cârcotașilor în felul următor. Aduceți-vă aminte că nu am amestecat sfințirea catedralei de la Mioveni cu alegerile din 2012. Am sfințit-o la o lună după alegeri. Puteam să mă prevalez în 2012 de sfințirea unui lăcaș de cult foarte important al județului. Dar n-am făcut asta și le-am cerut tuturor colegilor să nu amestecăm politicul cu administrativul. Eu nu fac lucrurile pentru a primi voturi, eu le fac pentru că sunt necesare și utile pentru comunitate.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole