Web Analytics

D-le prefect, cereţi-i scuze doctorului Trăilă, că aţi greşit!

de | 9.04.2020 13:32 | Opinii

Domnule prefect Emanuel Soare, pentru că ceea ce am să vă spun în continuare e foarte serios, am să încep cu o glumă. Se zice că Nicolae Ceaușescu s-a trezit din somn într-o bună dimineață, a ieșit pe prispă, a deschis larg brațele, a tras aer în piept și, cu ochii la soarele care răsărea, a zis: „Bună dimineața, soare!”. Iar din tufișuri, milițianul care era cu paza cuplului prezidențial a răspuns: „Bună dimineața, d-le președinte! Nu e Soare, sunt Popescu. Soare intră mâine dimineața în tură”.
D-le Soare, ca prefect al județului Argeș, sunteți permanent în tură. Aveți la momentul actual cea mai importantă funcție, dar – atenție! – dacă nu înțelegeți că sunteți obligat să vă ridicați la înălțimea acesteia, poate să însemne și un ghinion, e drept că mai mult pentru locuitorii județului Argeș decât pentru dvs. Target-ul dvs., pentru că sunt convins că aveți unul, nu este să păreți mai deștept decât cei doi subprefecți și pentru asta să abordați toate problemele cu o fermitate de zbir. Target-ul dvs. trebuie să fie mult mai sus. Cred că ar trebui să formați o echipă, cu subprefecții, cu Consiliul Județean, cu primarul Georgescu, cu doctorul Trăilă, cu doctorița Honțaru, ce mai, cu toți oamenii importanți și, împreună cu ei, să aveți target ca județul ăsta să nu mai fie oaia neagră a regiunii.
În acest sens, e cunoscut faptul că, atunci când s-a mutat Antifrauda Fiscală la Alexandria, în Teleorman, cineva i-a reproșat lui Liviu Dragnea că a luat-o de la Argeș. Iar acesta a răspuns: „Aloo, domnule, am luat-o de la Prahova, nu de la Argeș”.
Mai cred că ați face un serviciu tuturor, adică și nouă, și dvs., dacă ați înțelege și v-ați comporta nu ca șeful județului, ci ca primul slujbaș. Ați cântări lucrurile mai mult și mai profund înainte de a lua o decizie. Pe de altă parte, n-aș vrea să se înțeleagă că faceți numai greșeli. Departe de mine gândul ăsta. Faceți foarte multe lucruri bune și aveți o mare putere de convingere și cred că sunteți conștient că generați un sentiment de simpatie în jur. Dar sunteți om și, ca orice om, nu sunteți scutit de greșeli.
Revenind la oile noastre, ați greșit cu hotărârea CJSU ca spitalul nou de la Mioveni să trateze Covid-19. Ați greșit cu modul de vă comporta față de echipa de acolo, în general, iar față de doctorul Trăilă și primarul Georgescu în special. Nu știu pe ce v-ați bazat, dar ne-a trecut tuturor glonțul pe la ureche. Dacă ar fi fost pusă în aplicare hotărârea, așa cum a fost dată, exista posibilitatea ca justiția penală să spună dacă a fost bună sau rea, având în vedere riscul major de transmitere a coronavirusului chiar de către spital.
Incontestabil ați greșit, d-le prefect, însă ar fi o greșeală și mai mare să nu recunoașteți, cu fair play, greșeala făcută nu din rea-credință, sunt convins. Știu sigur că nu ați fost educat și nu ați lucrat într-un mediu în care adevărul să fie ascuns sub preș. De asemenea, știu sigur că înțelegeți că nu e corect ca oameni din proximitate să sufere oprobriul doar pentru că dvs., din motive care îmi scapă, nu spuneți adevărul. Repet, ați greșit față de echipa medicală de la Mioveni. Nu știu, n-or fi toți perfecți, n-or fi toți ca ministrul Sănătății ăsta nou, dar nici să-i înjure pe degeaba tot județul Argeș parcă nu e corect.
În final, cereți-vă scuze, d-le prefect, că ați greșit. Așa e corect!
Cristian VASILE

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii