Web Analytics

Cuverturile de pat, nu doar o alegere inteligentă de design

de | 2.09.2021 13:54 | Actualitate

Cuverturile de pat au parte de un comeback puternic în ultima vreme. Motivul? Utilitatea și versatilitatea acestora, precum și diversitatea de modele, care conferă un look atrăgător și diferit dormitorului, fiind o soluție de design foarte ieftină și la îndemână.

O cuvertură de pat nu este, însă, un simplu accesoriu pentru dormitorul dumneavoastră. Aceasta poate schimba substanțial aspectul camerei, dar în același timp oferă protecție lenjeriilor de pat și o mai bună îngrijire a așternuturilor.

Cuverturi de pat Emag vezi ofertele online

Cuverturile de pat pot fi confecționate din diverse materiale, dar cele mai frecvente sunt cele din bumbac, un material considerat o alegere excelentă atunci când aveți nevoie de un material care să respecte raportul calitate-preț, care să lase patul să „respire” și care să fie ușor de întreținut și de manipulat. Diversitatea mare de modele vă lasă să alegeți design-uri simple sau modele elaborate, în funcție de preferințele și nevoile estetice ale dormitorului dumneavoastră.

Deși principalul rol pe care îl au cuverturile de pat este cel de a proteja lenjeriile de pat, acestea trebuie la rândul lor îngrijite în mod corespunzător, altfel și durata lor de viață va fi una mai redusă. Astfel, acestea trebuie spălate la temperaturi reduse, atât pentru a „nu intra la apă”, cât și pentru a nu afecta fibrele acestora. Specialiștii atenționează asupra folosirii clorului atunci când vine vorba de cuverturi de pat, acest lucru nefiind deloc recomandat. Este de preferat să folosiți înălbitor doar atunci când aveți de îndepărtat pete. În acest mod, veți evita decolorarea sau periclitarea țesăturii cuverturii de pat. Sunt detalii mici, dar care fac diferența pe termen lung.

De ce să cumpărați cuverturi de pat?

Poate că până acum nu ați folosit cuverturi de pat și, atunci când faceți patul dimineața, folosiți doar o pătură obișnuită pentru protejarea așternutului și pentru efectul estetic, dar cuverturile sunt mult mai atrăgătoare vizual și mult mai utile la rolul de protejare a lenjeriei de pat.

Prin folosirea unor cuverturi de calitate în dormitorul dumneavoastră veți putea să prelungiți cu foarte mult timp durata de viață a lenjeriilor de pat. Astfel că nu mai stați pe gânduri și alegeți chiar acum o cuvertură de pat și pentru camera dumneavoastră! Aveți o gamă foarte extinsă din care puteți alege!

Nu doar ca cuverturile de pat aduc un plus stilistic camerei, dar acestea pot să protejeze și mai bine lenjeriile de pat pe care le aveți în momentul de față. Lenjeriile se pot deteriora în timp, mai ales prin expunere la lumină și praf, dar cu ajutorul unor cuverturi de pat le puteți îmbunătăți substanțial durata de viață și de utilizare.

Dincolo de asta, puteți decora dormitorul sau schimba aspectul acestuia foarte simplu, prin simpla utilizare a unei cuverturi de pat în culori vii, care să contrasteze cu sobrietatea pereților și mobilierului sau, din contră, dacă acestea sunt prea „jucăușe”, prin domolirea aspectului general al camerei.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii