Web Analytics

Curtea de Apel a dat verdictul în dosarul fraudei de 700.000 de euro la BCR Piteşti

de | 2.02.2017 18:05 | Dezvăluiri

20 amalia dumitrascuPe 30 ianuarie, la Curtea de Apel Piteşti s-a dat sentinţa în dosarul fraudei de 700.000 de euro de la BCR Piteşti. Dosarul se afla de aproximativ trei ani pe rolul instanţelor argeşene. Cele două inculpate, foste angajate ale BCR Piteşti, Amalia Dumitraşcu (foto) şi Marilena Ciontu-Tuiu, au fost trimise în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, în ianuarie 2014, sub acuzaţia de delapidare. Cele două femei erau acuzate că ar fi jonglat, în perioada 2002-2008, cu banii mai multor clienţi ai băncii, păgubind 11 societăţi, printre care Baroul Argeş, Sindicatul Autoturisme Dacia, Sindicatul Electrica, Alianţa Franceză şi Grupul IATSA SA. Prejudiciul a fost estimat la circa 30 de miliarde lei vechi (aproximativ 700.000 de euro), bani pe care banca i-a returnat în conturile clienţilor imediat după descoperirea fraudei.

Amalia Dumitraşcu a scăpat de închisoare prin prescrierea pedepsei, dar trebuie să returneze băncii 16 miliarde lei vechi

Luni, magistraţii de la Curtea de Apel Piteşti au admis apelurile declarate de cele două inculpate împotriva sentinţei pronunţate de Judecătoria Piteşti, care pe 8 decembrie 2015, a condamnat-o pe Amalia Dumitraşcu la opt ani de închisoare, cu executare, plus achitarea a peste 16 miliarde lei vechi drept daune materiale către BCR. Asta în timp ce Marilena Ciontu-Tuiu, cealaltă inculpată din dosar primise o pedeapsă de cinci ani de închisoare, cu executare, fiind obligată să plătească băncii daune materiale de peste 14 miliarde lei vechi. La Curtea de Apel a fost desfiinţată sentinţa Judecătoriei Piteşti, cauza fiind rejudecată. Astfel, inculpatei Marinela Ciontu-Tuiu i s-a redus pedeapsa de la cinci ani la trei ani şi şase luni de închisoare, cu executare. În ceea ce o priveşte pe cealaltă inculpată, Amalia Dumitraşcu (în prezent economistă la Spitalul Judeţean Argeş), instanţa a dispus încetarea procesului penal, ca urmare a împlinirii termenului de prescripţie a răspunderii penale. Au fost menţinute, în schimb, dispoziţiile privind recuperarea de către BCR Piteşti a prejudiciului de peste 30 de miliarde lei de la cele două inculpate, respectiv 1.604.205 lei de la Amalia Dumitraşcu şi 1.422.144 lei de la Marinela Ciontu-Tuiu. Sentinţa este definitivă.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii