Web Analytics

Curtea de Apel Pitești a rămas în pronunțare în dosarul triplei crime de la Stoenești

de | 25.10.2018 14:23 | Actualitate

Un complet de trei magistrați s-a reunit astăzi la Curtea de Apel Pitești pentru a judeca apelul formulat în dosarul  triplei crime de la Stoenești, acolo unde o tânără de 17 ani, Laurenţia Durleci, tatăl ei, Filip Tinca (37 ani) şi bunicul fetei, Paul Durleci (57 de ani), au fost înjunghiaţi cu 48 de lovituri de cuţit.

Soarta lui Vasile și a lui Doru Durleci, fratele, respectiv tatăl lui Laurențiu Durleci, singurul inculpat găsit vinovat de Tribunalul Argeș pentru triplul asasinat din primăvara lui 2016, e în mâna celor trei magistrați care ar putea menține sau schimba decizia instanței de fond, cea care i-a achitat pe cei doi în toamna anului trecut, decizie atacată cu apel de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș.

În ședința de joi, avocatul Florentin Sorescu, apărătorul celor doi, a făcut acuzații dure la adresa procurorilor, despre care spune că au ascuns probe care demonstrau că cei doi nu au luat parte la măcelui din primăvara anului 2016.

Avocatul a făcut, printre altele, referiri la un telefon pe care tatăl și fratele lui Laurențiu Durleci îl aveau asupra lor în momentul în care au fugit de frica răzbunării familiei victimelor, telefon despre care Durleci Vasile spune că i-a fost confiscat în momentul în care au ajuns la Poliție. Avocatul consideră cel puțin dubios faptul că telefonul (despre care crede că ar fi putut demonstra că între Laurențiu Durleci, tatăl și fratele său nu au existat convorbiri în noaptea crimelor) nu apare în dosar.

„Am făcut referiri la chestiuni care nu au fost avute în vedere până acum și anume ascunderea de probe, sens în care am descoperit că, într-adevăr, un telefon care a fost predat în dosar, nu mai apare. E ca și cum n-ar exista, însă în dosarul de urmărire penală, Durleci Vasile se exprimă clar: <<telefonul pe care l-am predat organelor de poliție>>. Clar, telefonnul a fost acolo, Clar, vorbim de ascundere de probe”, a declarat, pentru Jurnal de Argeș, avocatul Florentin Sorescu.

De cealaltă parte, procurorul de ședință a precizat că nici vorbă de ascunderea de probe. „Este inept. Dacă spui că s-au ascuns probe, de ce nu ai făcut demersuri?!”, a replicat, în ședință, reprezentantul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Pitești.

Cei trei judecători au reținut cauza în pronunțare. Soluția va fi comunicată săptămâna viitoare

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole