Web Analytics

Cursuri şi ateliere, la Biblioteca Judeţeană Argeş

de | 17.01.2018 21:36 | Cultură

9 03Miercuri, 10 ianuarie, la ora 16.30, reîncepe, sub genericul „Meșteșuguri uitate”, cursul de caligrafie, istoria scrisului și a cărții și de legătorie manuală. Participanții vor lucra cu instrumente achiziționate din străinătate, amintindu-și – în cazul celor cu ani mai mulți – deprinzând acum – dacă e vorba despre cei fragezi – tainele scrisului de mână. Se știe, există demonstrații științifice în acest sens, că scrisul de mână are efecte salutare asupra sistemului nervos și asupra structurii de personalitate – fixează, grație mâinii care insistă pe pagină, informația, stimulând astfel memoria, crește capacitatea de concentrare, dă aripi creativității, disciplinează gândul și emoția. Toate acestea, în condițiile în care, astăzi, caligrafia nu mai figurează în programa școlară. Mai mult, încă din clasa pregătitoare, instrumentul didactic de căpătâi este tableta. Cursul a debutat în anul 2014 și s-a bucurat de atenție din partea concitadinilor noștri.
Îndrumați profesionist de bibliotecarele Lucreția Picui și Gabriela Tomescu, participanții vor exersa scrierea veche românească, slavă, gotică, rondă și englezească. Cursul este săptămânal și gratuit.
Luna ianuarie îi întâmpină pe cei mici, la Secția pentru Copii și Tineret, cu de-acum clasicele ateliere de dezvoltare personală. „Reinventează!” – atelierul în cadrul căruia înveți să dai o formă și o viață nouă materialelor reciclabile, „Ora de povești” – lectură și jocul de-a personajele de basm, „Mărgelitul” – cursul de confecționat podoabe și alte accesorii din lucruri mici și delicate, „Curcubeul emoțiilor” – care înseamnă exprimare liberă, prin culoare și visare – îi așteaptă pe toți copiii, de la 6 la 11 ani. Înscrierea se face pe baza permisului de bibliotecă. De precizat că un copil se poate înscrie la maximum două ateliere.   

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii