Web Analytics

Cursuri abia din martie pentru doctorii repartizaţi să lucreze pe RMN

de | 10.01.2019 14:01 | Politica si Administratie

# Se prelungeşte criza de la Radiologia Spitalului Judeţean

După cum ziarul nostru a tot scris, Spitalul Județean Argeș se confruntă cu o lipsă de personal specializat în ceea ce privește operarea RMN-ului de ultimă generație, adus cu surle și trâmbițe încă din vara anului 2018. Concret, aici există opt medici radiologi cu competențe specifice, însă doar doi au lucrat efectiv la RMN, Daniela Tudor și Eugenia Dincă, șefa secției. De precizat că amândouă au lucrat și cu o unitate concurentă, respectiv Muntenia Hospital. Drept urmare, Spitalul Județean Argeș a promis că vor fi făcute demersuri pentru ca ceilalți șase medici care dispun de competențe pe RMN să își completeze și actualizeze cunoștințele profesionale prin cursuri postuniversitare.
Cursurile vor avea loc în perioada martie-aprilie, ne-a informat managerul Adriana Molfea, cu toate că, inițial, se spunea că vor avea loc din ianuarie: „Aceste cursuri sunt realizate de Ministerul Sănătății și, deocamdată, nu a fost organizată o sesiune de pregătire profesională. Am înțeles că din martie se va organiza. Noi n-avem nicio vină. Am vorbit cu ei, am făcut solicitări”. În acest moment, RMN-ul funcționează în fiecare săptămână cu program alternativ: dimineața și după-amiaza. Dimineața, programul este de la 8 la 14, iar după-amiaza este de la 14 la 20.

Șefa de la Radiologie a cerut să se suspende un an. I s-au aprobat doar trei luni

După dezvăluirile din ziarul nostru, cu titlul ”Scandalul RMN-ului de la Spitalul Județean”, șefa de la Radiologie, dr. Eugenia Dincă (foto), a cerut să fie suspendată un an, invocând motive personale. Recent, managerul Adriana Molfea ne-a precizat că i-a aprobat doar cele 90 de zile pe care trebuia să i le acorde conform Codului Muncii. În prezent, RMN-ul de la Spitalul Județean este operat de doi medici.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii