Web Analytics
scris miercuri, 26.06.2024

Cunoscut medic, achitat definitiv în dosarul testelor Covid

Medicul Virgil Musta, șeful Secției de Boli Infecțioase 2 de la Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara, scapă de acuzațiile din dosarul testelor de COVID realizate de clinica sa privată, dar recoltate la spitalul de stat unde era șef de secție. Curtea de Apel Timișoara a menținut decizia inițială a Tribunalului Timiș, astfel că medicul a fost achitat definitiv.

Cunoscut medic, achitat definitiv în dosarul testelor Covid

Medicul Virgil Musta a fost trimis în judecată de procurorii DNA, la sfârșitul lunii noiembrie 2023 pentru teste COVID făcute în pandemie. În dosarul instrumentat de DNA, Virgil Musta a fost acuzat de instigare la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul. În același dosar au mai fost trimise în judecată și trei asistente, care, acum au fost declarate nevinovate de judecători.

„Curtea de Apel Timişoara respinge ca nefondat apelul declarat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie-Direcţia Naţională Anticorupţie Timişoara împotriva sentinţei penale pronunţate de Tribunalul Timiş în dosarul nr. 5306/30/2022. Cheltuielile judiciare avansate de stat în apel rămân în sarcina statului. Definitivă”, informează site-ul CAT. Astfel, este confirmată decizia primei instanțe, pronunțate în februarie 2024, prin care atât medicul Virgil Musta, cât și celelalte persoane acuzate în dosar au fost achitați.

Acuzațiile DNA

În perioada 21 iulie – 9 noiembrie 2020, Musta Virgil Filaret, cu intenție, ar fi determinat trei asistente medicale să presteze servicii medicale în beneficiul societății la care el era asociat, în timp ce acestea se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu la unitatea publică, respectiv Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara. Folosindu-se de influența pe care o avea în calitatea sa de medic șef de secție, inculpatul le-ar fi determinat pe cele trei asistente, în mod direct sau prin intermediul inculpatei Paica Dana Mihaela, să preleveze probe biologice în vederea depistării infecției cu virusul SARS CoV-2, să încaseze contravaloarea testelor RT-PCR și să elibereze bonuri fiscale în beneficiul societății comerciale private la care acesta era asociat (utilizând o casă de marcat mobilă). Deși zilnic, în intervalul orar 07:00-10:00, ar fi prestat servicii medicale pentru societatea comercială menționată, cele trei asistente ar fi încasat integral drepturile salariale plătite de spital.

Citește și: Alte probleme penale pentru Ion Andrei, zis „Brânză”, principalul inculpat din dosarul „Cheresteaua”. O femeie îl acuză pe „Brânză” că a bătut-o în cap şi i-a rupt oasele de la o mână

Citește și: Situaţie tensionată la o şcoală din Piteşti. Un elev a încercat să se sinucidă de teamă că profesoara de Fizică nu îi va încheia media

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită