Web Analytics

Cumpănaşu şi părinţii Dariei aprind Muscelul

de | 27.02.2020 13:41 | Actualitate, Dezvăluiri

# Miting împotriva interlopilor şi poliţiştilor la Câmpulung: „Vrem să plece toţi care sunt pe mână cu proxeneţii!”

După marşul de la Caracal, un protest faţă de grozăvia cazului Luiza şi Alexandra, o manifestare asemănătoare va avea loc sâmbătă, 29 februarie, la Câmpulung Muscel, un alt oraş plin de proxeneţi. Acţiunea va începe la ora 14.00 în faţa Poliţiei Câmpulung și la ea vor participa, pe lângă Alexandru Cumpănașu, și soții Mărioara și Horia Paul Soroiu, părinții Dariei, fata traficată și exploatată sexual de proxeneții din Câmpulung.

Mărioara Soroiu: „Să-i dea jos pe toţi de la Judiciar!”

Mama minorei care a fost prinsă luni de zile în coşmarul provocat de interlopi speră ca protestul de sâmbătă să-i determine pe cei care conduc Internele să cureţe Poliţia Câmpulung. „Vrem să-i dea jos pe toţi de la Judiciar, fiindcă toţi sunt vinovaţi de cele întâmplate. Şi mai sunt cazuri, o să aflaţi la miting. Sunt probleme în şcoli, unii profesori au sesizat, dar degeaba”, ne-a declarat mama fetei. Şi nu a putut să nu comenteze şi cele întâmplate sâmbătă seara, atunci când forţe poliţieneşti au măturat Câmpulungul în urma unei razii. „Dovada că sunt mână în mână am avut-o sâmbătă seara (22 februarie, n.red), când a fost razie. Toţi au dispărut… Nu au prins nimic, niciun drogat. Iar a doua zi erau iar în oraş!”, susţine aceasta.

Exclusiv. Interviu cu Alexandru Cumpănaşu: ”Vrem scoaterea din poliţie a celor 5 comisari care au tolerat situaţia de la Câmpulung”

Despre motivele organizării protestului de sâmbătă am discutat şi cu Alexandru Cumpănaşu, cel care a pornit cruciada împotriva celor care abuzează de fete şi a celor care nu reacţionează în aceste cazuri.
# Domnule Cumpănaşu, protestul de la Câmpulung va fi sâmbătă, nu duminică, aşa cum aţi anunţat iniţial?
– Da, sâmbătă, 29 februarie, începând cu ora 14.00. Locul de întâlnire va fi sediul Poliţiei Câmpulung, de unde vom porni în marş prin oraş, trecând pe la licee, fiindcă acestea sunt cele mai afectate de intervenţia proxeneţilor.
# Poate e inutil de întrebat, dar care este scopul manifestării?
– În acest caz vrem scoaterea din Poliţiei a celor cinci comisari care au tolerat situaţia de la Câmpulung. Şi nu doar în cazul Dariei, mai sunt multe asemenea cazuri. Vreau asta în pofida tuturor ameninţărilor care mi se aduc, în ciuda încercărilor de şantaj, fiindcă nu se poate altfel. Şi vă spun, cel puţin faţă de cele întâmplate la Caracal, aici sunt atâtea probe şi nu s-au luat măsuri!!!
# Cine va participa la protest?
– Eu sper ca mulţi câmpulungeni să fie receptivi la manifestarea noastră! Chiar fac un apel la elevi, cadre didactice şi părinţi să iasă în stradă, fiindcă acum e momentul. Dacă se pierde acest moment, vom rămâne prizonierii clanurilor de proxeneţi protejaţi de poliţişti. Nu e un protest cu tentă politică, deloc, e vorba doar de autorităţi, să intervină, să ia măsuri măcar acum. Am aflat că a fost o razie în Câmpulung sâmbăta trecută… S-au trezit acum, după toate cele întâmplate? Fiindcă, repet, sunt mai multe cazuri.
# Am înţeles! Deci, sâmbătă la Câmpulung!
– Da! Sigur! Eu oricum nu mă las, trebuie să se termine cu situaţia asta în care suntem prinşi. Nimeni nu poate abuza de cineva, cu atât mai mult de nişte fete, de minore, fără ca autorităţile să nu stopeze activitatea infracţională.

Cine sunt poliţiştii din Câmpulung cărora le cere demisia Cumpănaşu

În apelul făcut pentru protestul din fața Poliției Câmpulung, Alexandru Cumpănașu a indicat și numele polițiștilor din Câmpulung a căror demisie o cere. Iată ce spunea Cumpănașu în apel: ”CEREM, în numele familiei SOROIU și a zeci de mii de români, DEMITEREA de urgență a comisarului-șef Mătăsaru – șef Serviciu Judiciar, comisarului Ungureanu, comisarului Petran, comisarului Diaconu și comisarului Dorin din cadrul Serviciului Judiciar Câmpulung pentru: complicitate la răpirea, sechestrarea, violarea, drogarea, exploatarea minorei Daria Soroiu; distrugerea de probe din dosarele penale întocmite în urmă disparițiilor minorei; abuz în serviciu și neglijență în serviciu față de reclamarea disparițiilor Dariei Soroiu; amenințarea familiei Soroiu pentru apelurile la 112 în vederea declarării răpirii fetei; neîndeplinirea sarcinilor de serviciu de către aceștia în raport cu fiecare dispariție raportată, așa cum reiese din documentele transmise de familia Soroiu, dar și din mărturia ce se regăsește în emisiunea România Ascunsă a familiei în care sunt descrise în detaliu toate faptele acestor polițiști, dar și identitatea și faptele interlopilor!”.

Se pregăteşte asigurarea desfăşurării protestului

Autorităţile susţin că, până la început de săptămână, nu primiseră nicio solicitare de autorizare a mitingului. Cei de la Jandarmerie analizează deja situaţia, în funcţie de datele avute la dispoziţie până în prezent, iar Primăria Câmpulung se pregăteşte pentru evenimentul de sâmbătă. Primarul Liviu Ţâroiu ne-a declarat că, indiferent dacă va exista sau nu cerere pentru organizarea protestului, în cadrul comisiei locale de Ordine Publică se stabilesc detaliile privitoare la organizarea dispozitivului menit să asigure buna desfăşurarea a manifestării.
Material realizat de Cătălin Ion Butoiu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Buna Ziua ,cititorilor D.vs.
    Am cunoscut personal aceasta fam.Soroiu,sunt niste oameni Deosebiti,D.na Mioara Soroiu cel putin MAMA EROINA poate fi numita.Am ramas oarecum surprins ca a mai ramas putina umbra de umanitate in noi si am iesit in strada alaturi de D.l Cumpanasu,de familia Luizei .Era de asteptat sa se ajunga aici …un Management Defectuos Sefului Politiei ,o cosmetizare a unor dosare ,lipsa transparentei decizionale pe legea 360 /2002 Statutul Politistului,aplicarea Defectuoasa a Legii 2018 /2002 ,incalcari ale 544/2001 si altele .
    Nu mai vorbim de incalcari a Legii 129/2018 Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal .(cum sunt acesate aceste date si in ce scopuri?) m.n.r.