Web Analytics

Cum se simt trataţi salariaţii de la un call center din Piteşti: „Ca nişte preşuri”

de | 26.07.2017 20:05 | Dezvăluiri

5 02# Scandal între sindicaliştii COMDATA Service şi asociaţii italieni
Sindicaliștii unuia dintre cei mai mari angajatori din Pitești, COMDATA Service srl,  firmă cu asociaţi italieni care prestează servicii pentru TELECOM Italia, speră să-și rezolve în instanță problemele cu patronii: salarii mici, sâmbete lucrate și remunerate derizoriu, condiții de muncă proaste, tensiuni.

Firma italienilor de la COMDATA Service srl are în mai multe orașe din România office-uri și call-center-uri cu operatori care preiau apelurile din Italia (în limba italiană, evident) pentru plângeri referitoare la serviciile TELECOM Italia. Practic, pentru  reducerea costurilor cu personalul au transferat serviciile de preluare a plângerilor către operatori români care ştiu italiană, dat fiind că la noi forța de muncă e sensibil mai ieftină decât în Italia.
 Punctul de lucru de la Piteşti funcționează în clădirea „Forum” (Centrul de afaceri din b-dul I.C. Brătianu). Peste 400 de angajaţi, aproape toţi vorbitori de limbă străină, muncesc aici, mulţi dintre ei la salarii puțin peste minimul pe economie, într-o profesie delicată şi stresantă, pentru că, cel puțin operatorii, vorbesc zilnic cu zeci de indivizi supăraţi.
Condiţiile de muncă şi salarizare i-au determinat pe angajaţii de la Piteşti să înfiinţeze un sindicat, sindicat la care au aderat, iniţial, aproape 280 de oameni. Au sperat că, astfel, vor avea şi ei un cuvânt de spus în faţa italienilor pentru rezolvarea câtorva dintre problemele pe care oamenii le acuză.

„Nu poți să dai unui angajat care vine și lucrează sâmbăta spor de 10 lei”

5 01În primul rând, oamenii reclamă eludarea plății zilelor libere lucrate (care, legal, ar trebui plătite dublu, la un program normal de 8 ore/5 zile pe săptămână). Italienii le-au făcut românilor program de 6 ore şi 40 min/zi, dar pentru 6 zile,  în loc de 5, inclusiv sâmbăta, fiindcă legea lasă această portiță (De ce oare, dle Șerban Valeca, liderul parlamentarilor argeșeni). Sâmbăta a fost transformată în zi normală de lucru, pe care, astfel, italienii nu o mai plătesc dublu. Un simplu calcul, pentru cei peste 200 de oameni care muncesc în departamentul call-center Piteşti, care lucreză câte 4 sâmbete pe lună, ne conturează dimensiunea economiilor pe care italienii le fac pe spinarea românilor. Tot ce primesc în plus pentru sâmbetele muncite este un spor derizoriu de, atenție, 10 lei.
„Am cerut măriri de salariu. Sau program de 8 ore pe zi, cum au cei de la birouri (back office), iar zilele de weekend să fie plătite dublu, cum e normal, sau o  zi liberă pentru sâmbăta muncită. Ni s-a spus că nu avem dreptul, tocmai pentru că avem program de 6 ore şi 40 min/zi. Punct. Ei ne plătesc sâmbetele ca ore normale. Tot ce ne dau ca spor de weekend sunt 10 lei. Mi se pare bătaie de joc. Nu poți să dai unui angajat care vine și lucrează sâmbăta spor de 10 lei… Nu pot să concep așa ceva. Uitați-vă ce bonusuri dau alte firme pentru zilele de weekend, chiar dacă lucrezi 8, chiar dacă lucrezi 6 ore”, precizează, pentru Jurnal de Argeș,  Robert Petrişor Stegăroiu, secretarul sindicatului.

Din angajat model, oaia neagră a companiei

Oamenii reclamă şi condiţiile de lucru cu mult sub cele din Italia (un  exemplu este faptul că operatorii sunt aşezaţi la o masă lungă fără paravane antifonice aşa cum ar fi normal).
„Condițiile  de muncă sunt proaste dacă ne referim chiar și numai la gălăgia care se face în sală. Nu avem panouri antifonice. Asta e de domeniul fanteziei. Gândiți-vă cum e când suntem toți dintr-un schimb, acolo: infernal!”,  mai spune Robert Petrişor Stegăroiu.
„Ce am eu să le reproșez este modul de lucru în care se desfășoară activitatea. Simțim că suntem exploatați. Unii dintre noi stăm de dimineața până seara, în gălăgie, cu ochii în calculator, ca să prindem niște ore suplimentare și să facem niște bănuți în plus. Au agățat cu un cârlig, gen plata orelor suplimentare, oamenii prinși în credite, și acum îi exploatează cum vor”, a explicat, pentru Jurnal de Argeș, Gabriel Mușat, vicepreședintele sindicatului COMDATA.
Mai grav decât aceste aspecte este faptul că, din momentul declanșării procedurii de înfiinţare a unui sindicat, au început şi războaiele sindicalişti vs. angajator.  Un astfel de exemplu este cel al liderului de sindicat ales de colegi, Tiberiu Pielmuș. Timp de doi ani, bărbatul a fost angajat model. Imediat după înfiinţarea sindicatului şi alegerea sa ca preşedinte, omul a început să aibă necazuri. În două luni a fost acuzat de patru abateri disciplinare şi, în consecință, a fost concediat. Modul în care i-au fost însăilate acuzaţiile pare unul halucinant. Decizia de concediere are pasaje hilare, pentru că fostului salariat i se pun în cârcă pierderi ale companiei (13.000 EUR), generate de faptul că într-o zi ar fi ridicat vocea la şefi și că a distribuit adeziuni sindicale în timpul programului.
„Din 10 mai, când am anunţat înfiinţarea sindicatului şi faptul că eu sunt lider sindical, a început vânătoarea. Mi-au înscenat patru referate, în două săptămâni, în condiţiile în care, în doi ani şi jumătate, din martie 2015, mai precis, n-am avut nicio problemă. Ba, mai mult, am fost evaluat cu punctajul maxim în fişa postului. După ce am ajuns lider de sindicat, m-au băgat în comisie disciplinară şi au hotărât să-mi desfacă contractul de muncă. Unul dintre referate a fost pentru zilele nelucrătoare de 1 şi 5 iunie 2017. În mod abuziv, m-au trecut pe planificare, deşi eu, în doi ani şi jumătate, nu lucrasem în zilele de sărbătoare legală şi n-avusesem nicio problemă. Le-am spus că nu vin nici acum. Mi-au comunicat că dacă nu vin, voi fi pus absent şi aşa s-a întâmplat. În referat se arată că am ţipat la şef, că am deranjat activitatea companiei și am perturbat productivitatea și mi-au imputat 13.000 de euro”, a declarat, pentru Jurnal de Argeş, Tiberiu Pielmuş, fostul lider de sindicat de la Comdata, filiala Pitești.

Managerul COMDATA Service Piteşti: „A fost concediat pe motive disciplinare”

Reprezentanții firmei spun, evident, că omul a fost concediat pe alte motive decât cele legate de înființarea sindicatului.
„Este o mică persoană care a întemeiat un sindicat. Nu știm cât de bune sunt intențiile persoanei respective. Domnul a fost concediat. Nu a fost concediat sub nicio formă  pe baza întemeierii sindicatului. A fost concediat pe motive disciplinare. De acolo a și pornit povestea aceea. Sindicatul nu este făcut pentru Pitești, este făcut pentru România, pentru COMDATA Service, nu pentru punctul de lucru Pitești, pentru că noi avem 6 puncte de lucru în România. Înființarea unui sindicat se face într-o primă fază, pentru a putea merge la negocieri,  trebuie să ai 50% plus 1 din semnăturile angajaților. Sindicatul format  în momentul acesta ar avea, potrivit informațiilor noastre, în jur de 250 de persoane. Ideea este că în momentul de față ei nu au puterea de a negocia. Fiind un sindicat pe România ar trebui să discute cu administratorul firmei, nicidecum cu mine, la Pitești  și să prezinte negocierile. Doar că ei  știu foarte bine că nu pot prezenta nimic, din moment ce nu sunt majoritari”, a declarat, contactată de Jurnal de Argeș, Laura Dragomir, managerul punctului de lucru pe care COMDATA Service îl are la Pitești.
Același lucru spune și avocatul companiei.
„În primul rând, domnul Pielmuș a fost concediat disciplinar, fără nicio legătură cu activitatea dumnealui sindicală… Fără absolut nicio legătură! Gravitatea faptelor dumnealui a fost sancționată de unitate, asupra cărora instanța se va pronunța atunci când va efectua controlul judecătoresc și instanța va spune dacă sancțiunea este sau nu legală, nu domnul Pielmuș, nici dumneavostră, nici nimeni. Pe de altă parte, faptele disciplinare ale domnului Pielmuș s-au comis, într-adevăr, după ce a înființat acest sindicat. Eu vă spun și de ce. Tocmai pentru că s-a înființat acest sindicat, domnul Pielmuș, crezând că dacă a înființat un sindicat  este deasupra legii  și deasupra disciplinei care vin din raporturile juridice de muncă, a zis că poate să facă ce vrea. Eu am texte de la dumnealui pe care vreau să le folosesc tot în instanță prin care spune că «din acest moment nu mai îmi controlează activitatea COMDATA». Greșit. Codul Muncii spune că raporturile juridice de muncă se desfășoară sub autoritatea angajatorului”, a declarat, pentru Jurnal de Argeș, Cătălin Niță, avocatul companiei.

Demisii în alb

Sindicalistul concediat, care are o problemă de sănătate dinaintea angajării și care a trecut de evaluările anterioare, spune că i s-a cerut inclusiv să-şi facă o reevaluare medicală, în condiţiile în care cu doar câteva luni în urmă îşi făcuse una, iar termenul de un an în care această procedură trebuie repetată nu expirase. Pentru că i s-a părut abuziv şi că, în plus, angajatorul i-a cerut să facă acest lucru după orele de program, bărbatul a refuzat.
Omul speră să-şi facă dreptate în instanţă, să se reîntoarcă în firmă și să-și poată relua inclusiv activitatea de lider de sindicat, pentru că, spune el, oamenii trebuie apărați, mai ales că filiala de la Pitești este singura din țară care a reușit înființarea unui sindicat.
„Efectiv oamenii sunt tratați, după părerea mea și a altor colegi, ca niște preșuri pe care ei le schimbă de la o ușă la alta, în funcție de interesul lor de a se șterge pe picioare. Oamenii se simt efectiv ca niște sclavi. Iar probleme nu sunt doar la Pitești. O tentativă de constituire a unui sindicat a existat și la Craiova, unde au sediul central, și la Constanța. Cei de la Craiova, care au inițiat acțiunea de înființare a sindicatului, au fost determinați să plece. De la Constanța, avem declarațiile oamenilor care afirmă că cei care au vrut să constituie sindicat, au fost nevoiți să plece. La Pitești, alte două doamne au încercat înaintea mea să înființeze sindicatul și n-au reușit”, mai spune Tiberiu Pielmuş,  una dintre primele voci din companie care au atras atenția asupra programului de lucru.
 Avocatul companiei precizează că programul de lucru e perfect legal.
„Cu privire la repartizarea programului de lucru, care este, într-adevăr, de luni până sâmbătă, de 6 ore și 40 de minute, asta se încadrează atât în norma de 40 de ore pe săptămână, pe programul particularizat pe unitate, în raport de specificul unității și se acordă și 48 de ore libere consecutive, în sensul că dacă programul se termină sâmbătă la ora 13, omul respectiv intră la lucru luni, la ora 13 (….). Programul este legal de luni până sâmbătă. Sporul pentru zilele de sâmbătă nu este reglementat în niciun Cod al Muncii… Se acordă un spor stabilit prin contractul colectiv de muncă sau prin regulamentul intern. La nivel de COMDATA este stabilit un spor de sâmbătă/duminică. Salariații îl primesc, iar în acest context, orice susține domnul Pielmuș că ar fi nelegal… eu vă spun că au fost în control cei de la ITM și nu au constatat nicio neregulă, nu se pune problema de nicio ilegalitate”, a mai declarat avocatul COMDATA Service.

După plecarea lui Pielmuş, sindicaliştii se aşteaptă şi la alte „concedieri”. Impropriu spus, fiindcă cei mai mulţi dintre ei au fost presați să semneze demisii în alb… pentru orice eventualitate, potrivit afirmațiilor liderilor de sindicat.
Angajaţii au transmis conducerii companiei, prin sindicat, o adresă în care au menţionat că nu vor să aducă atingere autorităţii companiei, dar prin care şi-au cerut drepturile. Răspunsul pe care l-au primit i-a lăsat cu gura căscată. Compania le dă angajaților inclusiv exemple de rea purtare.
„Vă facem cunoscut faptul că angajatorul COMDATA Service, prin reprezentanţii săi, nu doreşte să imixtioneze în activitatea sindicală şi, de asemenea, că este dispus la un dialog social, derulat în condiţiile şi la limitele legii, dar că nu va tolera manifestări comportamentale de natura celor exteriorizate în ultima perioadă de salariatul Pielmuş Tiberiu Marian, ori de salariatul Stegăroiu Robert Petrişor, atâta timp cât activitatea societăţii este afectată şi chiar diminuează autoritatea legală a angajatorului”, mai arată, prin avocat, COMDATA Service Srl.
După ultimele evenimente, unii dintre salariații care semnaseră anterior adeziuni au plecat deja din sindicat, unde au mai rămas cca 200 de oameni.

„Ei sunt mai presus de lege”

5 03Fostul șef de sindicat, ca și actualii lideri, acuză staff-ul de sfidare și pe alte planuri.
 „Avem dovezi și vrem să facem plângere la Poliție și ISU, pentru că ei se consideră mai presus de lege. În condițiile în care toți operatorii sunt obligați să coboare în curte dacă vor să fumeze, ei fumează în încăpere, de față cu noi. Avem filmarea când unul dintre șefi, Laura Dragomir, fumează efectiv în fața noastră”, mai spune Tiberiu Pielmuș.
Laura Dragomir neagă însă aceste acuzații.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii