Web Analytics

Cum să alegeți materialele pentru mobilierul de exterior

de | 7.07.2022 17:09 | Actualitate, Home

Atunci când evaluați mobilierul de exterior, probabil că veți căuta multe dintre aceleași caracteristici pe care le apreciați la mesele, scaunele și canapelele de interior – durabilitate, confort și stil (și, bineînțeles, preț). Diferența principală, totuși, este că mobilierul de terasă sau grădină trebuie să suporte expunerea la vremea de afară. Deși practic nu există mobilier de grădină 100% rezistent la intemperii, există diferențe mari în funcție de materialele folosite. Înainte de a vă decide, este important să înțelegeți punctele forte și punctele slabe ale diferitelor opțiuni de materiale pentru mobilier de grădină. Determinați cât de bine se aliniază fiecare dintre ele cu cerințele mediului dvs. rezidențial sau comercial, precum și cu preferințele și prioritățile dvs. personale. Alegerea „celui mai bun” material pentru mobilierul de terasă sau grădină depinde de potrivirea nevoilor dvs. specifice cu calitățile inerente ale fiecărei substanțe, deoarece fiecare situație este unică.

Factori de luat în considerare pentru materialele de exterior

Cadrele, blaturile și tapițeria mobilierului de exterior trebuie să își păstreze integritatea structurală și aspectul lor de-a lungul mai multor sezoane și printr-o varietate de condiții meteorologice. În plus, timpul și efortul necesar pentru întreținerea materialelor pe tot parcursul anului, precum și „ecologismul” și costurile acestora sunt aspecte importante de examinat.

Ploaia și umezeala

Dacă locuiți într-o zonă în care sunt frecvente furtuni sau care are o umiditate ridicată, doriți să vă asigurați că mobilierul dumneavoastră este rezistent la deteriorarea cauzată de diverse probleme legate de apă. Apa stagnantă sau umiditatea reținută nu numai că poate degrada fizic materialul unui mobilier de grădină, dar poate duce și la riscuri pentru sănătate.

Mucegai și putregai

Condițiile de umiditate sau de umezeală creează un mediu în care se dezvoltă diverse ciuperci. Materialele organice care rețin apa sunt susceptibile la mucegai și igrasie, care pot provoca probleme respiratorii, iritații și alte probleme de sănătate. Cu toate acestea, de obicei, acestea nu deteriorează materialul și pot fi curățate. Putregaiul, pe de altă parte, duce la biodegradarea și descompunerea (descompunerea) materialului.

Rugină și coroziune

Un mobilier de grădină realizate din metale care conțin fier sau oțel este vulnerabil la coroziune atunci când este expus în mod continuu la apă și oxigen. Procesul de oxidare corozivă slăbește încet aceste metale, rezultând rugină vizibilă și alte decolorări. Sarea din aer și apă accelerează procesul chimic, astfel încât rugina este adesea mai frecventă în regiunile de coastă.

Deformarea

Materialele care permit pătrunderea apei se pot usca în mod neuniform, ceea ce duce la deformarea (răsucirea sau curbarea) formei originale. Inițial, aceasta poate fi imperceptibilă, dar, în timp, poate deforma vizibil materialul, poate denatura cusăturile și poate slăbi șuruburile și alte elemente de fixare folosite pentru a ține un mobilier de grădină împreună.

Soarele și temperatura

Dacă locuiți într-o zonă însorită sau într-una cu schimbări climatice sezoniere dramatice, va trebui să căutați materiale pentru exterior care pot rezista la deteriorarea provocată de razele UV dure și de fluctuațiile de la căldură extremă la frig.

Decolorarea

Expunerea constantă la soare poate face ca multe materiale să se decoloreze și să își piardă strălucirea în timp. Schimbarea estetică poate fi atrăgătoare (de exemplu, patina) sau pur și simplu o vibrație scăzută a culorii sau pete inegale.

Crăpături

Unele materiale se dilată și se contractă în mod vizibil atunci când sunt încălzite sau răcite. Un set de mobilier sau pavilion de grădină se poate crăpa, despica, deforma sau deveni fragil atunci când este expus la temperaturi extreme sau la fluctuații drastice. De asemenea, aerul uscat poate provoca îndoirea și crăparea mobilierului.

Retenția căldurii

Căldura poate duce, de asemenea, la alte probleme logistice. Mobilierul de grădină care este lăsat la soare se poate încălzi, făcându-l inconfortabil (sau nesigur) la atingere. Nimeni nu vrea să se ardă la piele atunci când se așează sau încearcă să repoziționeze un șezlong de lângă piscină.

Vânt

Dacă locuiți într-o zonă deschisă și extrem de vântoasă, este important ca mobilierul de exterior să fie suficient de greu pentru a nu se răsturna sau să nu se împrăștie. Nu este nevoie de prea mult pentru a deteriora un scaun de terasă sau o masă frumoasă și ușoară atunci când sfidați Mama Natură, așa că este mai bine să fiți în siguranță decât să vă pară rău. În caz contrar, va trebui să vă depozitați sau să vă asigurați în permanență obiectele atunci când nu sunt folosite.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *