Web Analytics

Cum să alegeți covorul potrivit pentru spațiul dvs.

de | 23.07.2021 19:02 | Actualitate, Economie

Doriți să vă îmbunătățiți decorul cu culoare, textură și confort sub picioare? Tot ce aveți nevoie este să găsiți covorul perfect.

Una dintre cele mai simple modalități de a adăuga căldură și interes unui spațiu este introducerea unui covor. Alegeți cu înțelepciune, totuși, deoarece un covor are puterea de a schimba complet senzația și forma unei camere. Mai mult, materialul din care este fabricat covorul dvs. va determina în ce camere ar funcționa cel mai bine.

Deci, dacă doriți să cunoașteți diferența dintre covoare din lână sau polipropilenă și cum să le alegeți pe cele potrivite, citiți mai departe.

De ce și cum să alegeți un covor

Un covor este mai versatil decât o mochetă și vă oferă o modalitate bună de a decora o pardoseală din gresie sau din lemn tare, care, deși practică, poate fi destul de zgomotoasă. Un covor de lână cu un strat bun de căptușeală va înmuia acustica camerei.

Covoarele sunt, de asemenea, antidotul perfect pentru pardoseala omniprezentă din lemn. Pe măsură ce oamenii se îndepărtează de minimalism, caută să creeze o senzație mai confortabilă în casele lor, care să includă moliciunea și luxul unui covor sub picioare.

Covorul pe care îl alegeți va fi dictat atât de gustul personal, cât și de considerații practice.

Înainte de a lua în considerare culorile și modelele, decideți ce material vă va intra sub picioare și de ce. Puneți-vă câteva întrebări. La ce se folosește camera? Cine o folosește și cât de des? Răspunsurile vor avea un impact asupra alegerii dvs.

Un exemplu excelent este camera unui copil în care este posibil să se producă accidente. Soluția? Un covor realizat dintr-un material rezistent la pete, cum ar fi polipropilena. Sau poate doriți să injectați în dormitor o doză serioasă de farmec pentru adulți, caz în care un covor de mătase de lux va face trucul.

Ce material și stil de covoare ar trebui să alegeți

Există multe materiale din care puteți alege, atunci când cumpărați covorul perfect pentru spațiul dvs.

Covoare din lână

Proprietățile naturale ale lânii îl fac materialul ideal pentru un covor. Nu numai că arată și se simte luxos sub picioare, este, de asemenea, rezistent la uzură, rezistent la scurgeri și murdărie în mod natural și ignifug și oferă o izolație excelentă la căldură și sunet.

Covoarele din lână pură sunt de obicei mai scumpe decât cele realizate cu materiale sintetice. Cu toate acestea, întrucât lâna poate rezista mai mult decât multe alte fibre, aceasta merită investiția.

Rețineți că un covor 100% din lână nu este potrivit pentru toate spațiile. În zonele rezistente la uzură, cum ar fi dormitorul unui copil, un covor bogat în lână – realizat folosind un amestec de lână și fibre sintetice, cum ar fi nailon și polipropilenă – va avea, în general, un rezultat mai bun decât un design din lână pură.

Covoare din fibre vegetale

Lâna nu este singurul material natural folosit la fabricarea covoarelor – alte opțiuni includ modele din fibre vegetale, realizate din iută și sisal.

Covoarele naturale sunt puternice, rezistente și durabile. Sunt, de asemenea, ignifuge în mod natural și respiră și absorb umiditatea din aer, eliberând-o atunci când atmosfera devine uscată. De asemenea, contribuie la îmbunătățirea calității aerului prin absorbția toxinelor din aer.

Covoarele din fibre naturale sunt ideale pentru zonele cu trafic intens, precum holuri, bucătării și sere, în afară de iută, care este mai puțin durabilă decât sisalul și este cel mai bine utilizată în zonele cu trafic redus.

Covoare sintetice

Rezistentă la pete și la decolorare, precum și extrem de durabilă și ușor de curățat, polipropilena este o fibră artificială, rentabilă, care este o alegere practică pentru un covor în părți ale casei care sunt susceptibile la scurgeri.

Poliamida – cunoscută și sub numele de nailon – este considerată cea mai durabilă dintre fibrele sintetice. Aceasta înseamnă că unele covoare din poliamidă pot fi mai costisitoare decât omologii lor sintetici, dar longevitatea lor excelentă poate compensa costul.

Covoare din mătase și bumbac

Strălucirea reflectantă a unui covor de mătase aduce un aspect luxos într-un dormitor sau sufragerie. Super-moale la atingere, mătasea este în general mai puțin robustă decât lâna și mai scumpă. Mai mult, poate fi dificil de curățat.

Bumbacul este un produs natural puternic, versatil și relativ ieftin. Dezavantajul este că bumbacul poate atrage cu ușurință murdăria, dar vestea bună este că un covor mic din bumbac este foarte ușor de spălat.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii