Web Analytics

Cum s-a decis un om de afaceri care n-a făcut politică niciodată să candideze pentru funcţia de preşedinte

de | 24.09.2020 13:19 | Politica si Administratie

# Dumitru Grecu, candidat PRO România la preşedinţia Consiliului Judeţean Argeş:  ”E timpul ca județul nostru să scape de sub jugul «politicienilor de rasă»”

PRO România mizează pe Dumitru Grecu în lupta pentru președinția Consiliului Județean Argeș. Om de afaceri de succes și bine cunoscut în mediul de business, Dumitru Grecu promovează de peste 25 de ani întreaga zonă turistică a județului.
Întrebat de ce a ales să candideze pentru această funcție, Dumitru Grecu ne-a răspuns că a luat această decizie „din dorința de a valorifica potențialul imens al județului nostru, în scopul îmbunătățirii semnificative a vieții concetățenilor noștri și de a schimba fața și economia județului, astfel încât acesta să devină un model de dezvoltare social-economică și culturală la nivel național”.
Într-un context de dezvoltare de lungă durată a județului Argeș, Dumitru Grecu spune că „văzând câtă indiferență există din partea clasei politice actuale, am apelat la ultimul resort disponibil, și anume de a candida la o poziție în administrație, care ne-ar putea permite să transformăm Argeșul într-una dintre cele mai dezvoltate regiuni din România”.

„În ultimii 30 de ani mi-am desfășurat activitatea în mediul privat, fără niciun fel de afaceri cu bani publici”

L-am rugat să ne vorbească puțin despre activitatea pe care o întreprinde, ca să îl putem cunoaște mai bine. „Sunt un om care nu s-a afirmat printr-o carieră politică, un om care a încercat să schimbe mediul în care trăiește potrivit proverbului românesc conform căruia „omul sfințește locul”. În ultimii 30 de ani mi-am desfășurat activitatea în mediul privat, fără niciun fel de afaceri cu bani publici și fără niciun contract cu statul.”
„Argeșenii vor înțelege cât de prosper va fi județul nostru atunci când va fi condus de un om capabil și corect, cu principii de viață solide, cu experiență managerială și de conducere și cu rezultate care să le confirme. E timpul ca județul nostru să scape de sub jugul „politicienilor de rasă”” și de sub influența partidelor politice care au condus România și județul în ultimii 30 de ani și să aleagă un conducător cu care să se identifice” – afirmă Dumitru Grecu.
Am fost curioși să aflăm și care sunt principalele proiecte pe care își dorește să le implementeze în calitate de președinte al Consiliului Județean Argeș și ni s-a spus că „pentru aceasta am gândit, alături de colegii din partidul Pro România, un program prin care să aducem pilonii de bază ai comunității noastre ca educația, economia, justiția, infrastructura sau sănătatea la standardele de profesionalism, dezvoltare și exigență impuse de secolul 21. Candidatura la o funcție de conducere în administrație reprezintă singurul instrument democratic disponibil pe care îl putem folosi pentru a face diferența”.

„Puterea mulțimii este deseori subestimată de clasa politică”

Dumitru Grecu spune că își dorește să construiască o comunitate nouă, orientată către viitor și că a venit „momentul în care decizia cetățenilor este mai importantă ca oricând. E timpul să înțelegem că în viață avem nu numai datoria morală de a face prezentul mai bun și sigur, ci și de a asigura viitorul copiilor si nepoților noștri. Puterea mulțimii este deseori subestimată de clasa politică, iar noi doar împreună putem să creăm o comunitate modernă, capabilă să susțină o viață mai bună pentru toti membrii ei”.
Un alt lucru interesant de menționat ar fi faptul că Dumitru Grecu își propune să îmbunătățească sistematic și ale arii de interes pentru județul nostru, cum ar fi educația, cultura, sănătatea, infrastructura și mediul de afaceri cu tot ce cuprinde el. La capitolul educație ne-a transmis că „profesorii și copiii vor avea parte de toate mijloacele necesare bunei desfășurări a procesului de învățare”. Adică se vor moderniza școlile, se va combate analfabetismul, dar se vor sprijini și elevii care nu au posibilități materiale de a primi o educație sănătoasă.

Obiectiv de președinte CJ: „construirea unui nou spital, situat în zona metropolitană Pitești”

Legat de sănătate, principalele obiective sunt „construirea unui nou spital, situat în zona metropolitană Pitești, reabilitatea și modernizarea tuturor spațiilor de cazare din spitale, în așa fel încât acestea să fie echivalente spațiilor clasificate într-un hotel de patru stele, dar și dotarea celor 9 spitale din județ cu toate echipamentele necesare pentru diagnosticarea tuturor bolilor și efectuarea intervențiilor medicale”.
În planul dumnealui se va pune accent și pe „reabilitarea și construirea de drumuri județene, cu accent pe drumurile destinate unor zone cu un puternic impact de dezvoltare economică”, dar va exista focus și pe „implementarea unor strategii de organizare și sprijinire a micilor producători din agricultura de subzistență pentru creșterea producției și a productivității agricole pe suprafețe mici și valorificarea produselor excedentare la prețuri corecte”. Practic, este vorba de crearea unui sistem complex de irigații pentru combaterea secetei și transformarea sectorului de agricultură într-un pilon esențial pentru întregul județ.

Dumitru Grecu promite prima pârtie de ski din Argeș după maximum doi ani de mandat

Dumitru Grecu ne-a mărturisit că își dorește „aderarea CJ Argeș la programul european de finanțare ITI, alături de CJ Sibiu și CJ Brașov, pentru a beneficia de finanțări din programe europene integrate”. Dacă se va concretiza, Argeșul va avea prima pârtie de ski în termen de maximum 2 ani de la începerea mandatului său, se va amenaja un parc industrial pe platforma Arpechim și se va acorda spijinul necesar comunității locale din Câmpulung „pentru amenajarea în regim public-privat a unui parc industrial pe platforma ARO”.
Cu alte cuvinte, Dumitru Grecu a elaborat un plan strategic cu bătaie lungă, ce acoperă toate zonele de interes, va reabilita și construi drumuri județene, cu accent pe drumurile destinate unor zone cu un puternic impact de dezvoltare economică, și va stimula investițiile private pentru reciclarea totală a deșeurilor.
Principalele provocări le constituie prioritizarea investițiilor, monitorizarea și gestionarea eficientă a resurselor actuale, dar și a celor necesare pentru a duce la îndeplinire temele de dezvoltare propuse, astfel încât să asigure și să contribuie la progresul pe care ni-l dorim cu toții.

Comandat de Pro România Argeș, Cod de identificare mandatar financiar 21200010. Publicat de Asociația Jurnalul de Argeș

M.S.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii