Web Analytics

Cum evităm îngheţarea contoarelor şi a reţelelor de apă. Ce recomandări face S.Ed.C. Mioveni

de | 22.11.2017 21:39 | Politica si Administratie

19 ContoareÎngheţarea contorului determină blocarea și deteriorarea sa, iar acest lucru poate duce la inundarea căminului sau lipsa apei, avertizează S.Ed.C. Mioveni, care atrage atenția asupra luării unor măsuri pentru preîntâmpinarea problemelor legate de riscul de îngheț a branșamentelor și apometrelor.
Consumatorii trebuie să asigure protecția și integritatea fizică a căminului de apometru, a contorului și subsolul blocului. Pentru evitarea unor avarii, termoizolarea conductelor trebuie să se facă cu materiale speciale. Protejarea contorului este o obligație a utilizatorului și se face prin măsuri proprii. Orice reparație sau înlocuire de contor care se datorează unei cauze străine de voința Operatorului (îngheț, incendiu, șoc exterior) sunt efectuate de către Operator pe cheltuiala exclusivă a Utilizatorului.Căminul de apometru trebuie și el protejat deoarece înghețul apei începe prima dată de aici, după care se propagă către branșament și rețeaua de apă. Trebuie să vă asigurați că acesta are capacul închis și nu se infiltrează apă. Recomandări:
1. Verificați periodic starea căminului de branșament și a contorului, fără a deschide căminul de contor atunci când se înregistrează temperaturi sub -5°C;
2. Protejarea contorului, dacă se află într-un cămin neizolat, se poate realiza utilizând plăci din poliuretan/polistiren extrudat. Nu se folosesc materiale ce absorb umezeala (paie, textile, hârtie);
3. Pentru apometrele amplasate în subsoluri, se recomandă reducerea suprafeţelor gurilor de ventilaţie pentru a menţine temperatura peste limita de îngheţ a contoarelor și izolarea conductelor din subsoluri și scări de bloc.
4. La înghețarea apometrului nu trebuie folosită apă fierbinte sau flacără deschisă pentru dezghețare. Dacă este încălzit forțat, țeava poate exploda cauzând daune grave. Eventualele probleme apărute la serviciul de alimentare cu apă și canalizare pot fi anunțate în dispeceratul non-stop al S.Ed.C. Mioveni, la unul din următoarele numere de telefon: 0348/457.102.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii