Web Analytics

Cum e turcul (Feizula Turan) – şi pistolul („John” Brănescu)

de | 21.09.2017 12:39 | Opinii

Stimați cititori, profesia de jurnalist este necesară, are rostul ei, însă este esențial să fie făcută cu bună credință. La fel cea de inginer, preot, medic, polițist, magistrat, patron etc. Ei bine, toți aceștia sunt oameni și toți greșesc, de fapt foarte rar spre niciodată fac ceva perfect. Un exemplu recent, Jurnalul de Argeș a scris că la Mânăstirea Curtea de Argeș s-au pus termopane, și s-a subliniat faptul că dacă ÎPS Calinic a știut (eu cred că da), a greșit. A greșit, dar nu e un capăt de țară. Nimeni nu-i mai poate lua acestui om dreptul asupra nenumăratelor lucruri bune făcute pentru județul Argeș sau pentru cultura românească. Personal, eu îl înțeleg pe ÎPS Calinic că nu-i e confortabil că e criticat, dar e criticat cu bună credință și domnia sa trebuie să înțeleagă că Jurnalul de Argeș își îndeplinește rostul pentru care există.

Venind acum la tema din titlu, turcul e chiar turc şi îl cheamă Turan Feizula, om de afaceri cu casă la Vlădești – Argeș și pistolul (vorba vine!) e omul de afaceri Puiu Brănescu, patronul de la Centrul Comercial ,,John”. Iar numitorul comun e dat de faptul că dintr-o dată, fără un motiv aparent și fără somație, au început să arate o uriașă lipsă de caracter, pe care îmi reproșez că nu am văzut-o atâta amar de vreme de când îi cunosc. Pe Turan Feizula l-am cunoscut mai puțin, însă indiscutabil sunt vinovat și îmi cer scuze, pentru că nu i-am crezut, acelora care mi-au spus ce fel de om e Puiu Brănescu, patronul de la Centrul Comercial ,,John”.  Am spus ,,uriașă lipsă de caracter”, plus o rea-credință evidentă, pentru că s-au supărat pe Jurnalul de Argeș pentru două articole, atenție, apărute la rugămintea și cu fotografiile date de Turan Feizula. Și patronul de la Centrul Comercial „John”, în calitate de mentor al dlui Turan, știe asta.
Cu ceva timp în urmă am fost invitat la o nuntă, la care am participat cu plăcere, așa cum particip ori de câte ori sunt invitat. Vecin de masă a fost Turan Feizula iar naș a fost Puiu Brănescu. Știind că lucrez la Jurnalul de Argeș, dl Turan îmi povestește că are o casă în comuna Vlădești și m-a rugat să facem un articol despre nedreptățile pe care i le face primarul. Erau mai multe, dar cea mai gravă, spre ilegal, mi s-a părut că primarul i-a pus o troiță ortodoxă în fața casei, știind că dl Turan este de religie islamică. Mi s-a părut o problemă elementară, de lipsă de respect a autorității publice față de religia cetățeanului propriu. Așa cum primarul turc din Medgidia a construit biserică ortodoxă în localitate, așa cum moscheea din Constanța se numește Carol I, așa cum Arsenie Boca a spus că ,,biserica este una, oamenii sunt diferiți”, am convingerea și acum că primarul a greșit punând o troiță ortodoxă în fața casei unui musulman.
Dl Turan având evident dreptate, am vorbit cu colegul Denis Grigorescu să-l caute și să facă un articol în Jurnalul de Argeș, care a apărut în 29 Martie a.c. Ciudat, după apariția articolului, foarte corect după părerea mea, n-am primit nici un semn de mulțumire din partea dlui Turan. Asta e, mi-am zis, nimeni nu e perfect. A mai trecut timpul, iar în luna august primarul de la Vlădești a fost suspendat din funcție, pentru că a încălcat legea incompatibilităților. Atunci colegul meu a scris un articol despre suspendarea primarului și a reamintit și faza cu troița pusă în fața casei turcului. Din nou n-am primit niciun feed back, însă eram vaccinat, nu mai așteptam mulțumiri de la nimeni. Dar nici nu mă așteptam ca profesionalismul cu care se muncește la Jurnalul de Argeș să fie pus la îndoială, într-un grup de oameni relativ importanți din urbe, taman de Turan Feizula, sub ochiul aprobator al lui Puiu Brănescu, patronul de la  Centrul Comercial „John”. Subliniez că toate datele și fotografiile apărute în Jurnalul de Argeș au fost livrate chiar de dl Turan Feizula. Nici acum nu știu ce s-a întâmplat cu dl Turan, de ce nu-i mai place propria poză. S-o fi împăcat cu primarul, o fi venit la ortodocși, habar nu am! Dar chiar și așa, nu acesta e modul de comunicare între oameni care nu sunt analfabeți funcțional.

P.S. –  Pentru că trăim vremuri când prietenii nu mai sunt prieteni, ci doar speculanți de prietenie și pentru că se vorbește prea mult doar despre rele, îmi vine să vând activitatea de presă și să-mi fac o casă în pădure!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii