Web Analytics
scris sâmbătă, 28.09.2024

Cum ar putea arăta legendara Dacie 1300 în 2024: Simbolul indrustriei auto românești, reînviat de un designer francez

Toți românii își amintesc de legendara Dacia 1300, un simbol al industriei auto românești și un model cu care mulți au crescut. Dar cum ar arăta acest model iconic reinterpretat în zilele noastre, cu tehnologie de ultimă generație? Răspunsul vine sub forma conceptului Renault R17 Restomod, creat de designerul francez Ora Ïto, inspirat din coupe-ul Renault 17, care la rândul său își trage rădăcinile din binecunoscutul Renault 12 – modelul ce a stat la baza Daciei 1300.

Cum ar putea arăta legendara Dacie 1300 în 2024: Simbolul indrustriei auto românești, reînviat de un designer francez

Citeşte şi: Fostul preot Visarion Alexa a fost condamnat în dosarul de agresiune sexuală

Conceptul prezentat de Renault aduce la viață o parte din istoria auto a anilor ’70, îmbinând-o cu tehnologia modernă, conform Playtech.

Deși pentru unii pare doar o idee îndrăzneață, detaliile acestui coupe electric amintesc de liniile clasice ale Daciei 1300. Reinterpretarea nu celebrează doar trecutul, ci oferă o viziune asupra viitorului mobilității electrice.

Renault 17, pe care se bazează conceptul R17 Restomod, a fost un coupe derivat din berlina Renault 12, mașina care a făcut istorie în România sub numele de Dacia 1300. În anii ’70, Renault 17 se remarca prin designul său avangardist și performanțele sportive, mai ales în versiunea TS. Acum, la peste 50 de ani distanță, Renault revine cu o reinterpretare modernă a acestui model, păstrând multe dintre caracteristicile sale originale.

Citește mai mult: FOTO Cum ar putea arăta legendara Dacie 1300 în 2024: Simbolul indrustriei auto românești, reînviat de un designer francez

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită