Despre tertipurile la care Mioara Motoc a apelat pentru de a redobândi accesul în clinica Andreea Motoc SRL, Jurnal de Argeș a scris în mai multe rânduri. Fără a le epuiza, se pare, fiindcă, iată, continuă să iasă la iveală alte falsuri la care aceeași Mioara Motoc a apelat, păcălind, printre alții, și Unicredit Bank SA, prin folosirea unor înscrisuri bancare false (ordine de plată false, vizate, chipurile, de Libra Internet Bank SA (fostă Libra Bank SA), pe care această din urmă bancă nu le recunoaște ca aparținându-i.
Pe scurt, ca să obțină un credit de 2,5 mil lei, pe vremea când încă administra SC Andreea Motoc SRL, Mioara Motoc a ipotecat, odată cu alte bunuri, și niște aparate. Pe aceastea din urmă, le-a folosit ca garanție în mod nelegal, pentru că în realitate, respectiva aparatură nu aparținea clinicii pe care o administra. Ca să arate că bunurile sunt ale SC Andreea Motoc SRL, a apelat la falsuri. Este vorba de „inscrisuri bancare false (ordine de plată false, vizate de Libra Bank SA), pentru a încheia un contract de ipotecă cu creditorul Unicredit Bank SA, fapt ce a prejudiciat proprietarul aparatelor medicale ipotecate în mod nelegal de Motoc Mioara. Prin prezentarea acestor înscrisuri (ordine de plată), care purtau viza Libra Bank SA (deși unele dintre acestea nu au fost procesate de această bancă, conform datelor comunicate de Libra Bank și de creditor), Motoc Mioara i‐a indus în eroare pe reprezentanții băncii Unicredit, cu privire la dreptul de proprietate asupra aparatelor, aceasta declarând în fals că debitoarea este proprietara aparatelor (n. red. susținând astfel că aparatele ar fi fost achitate integral)”, se arată într-o întâmpinare depusă în dosarul 5434/109/2016 la Tribunalul Argeș de Aktiv Lex, administratorul judiciar al Sc Andreea Motoc SRL, firmă aflată în indolvență, administrată, până la retragerea acestui drept, de Mioara Motoc.
Ce spun reprezentanții Unicredit: „Avem indicii că ștampila băncii este contrafăcută”
Într-un răspuns transmis pe 4 noiembrie 2016 adevăratului proprietar al bunurilor, care doar le pusese, pentru o perioadă, la dispoziția SC Andreea Motoc SRL, fără însă a i le vinde (proprietar prejudiciat ca urmare a cestor fapte prin faprul că nu mai poate dispune acum de aparatele sale care au fost ipotecate), înșiși oficialii Libra Internet Bank SA fac lumină în cazul documentelor amintite. Aceștia neagă că ordinele de plată în valoare de peste 500.000 lei folosite de Mioara Motoc pentru a putea ipoteca aparatele ar fi fost vreodată autentificate de bancă. Semnăturile și ștampila folosite pe documentele false i-au uimit și pe reprezentanții băncii.
„Cele patru OP-uri despre care menționați în adresă (OP nr. 31 din 26.02.2013 – în valoare de 97.902,22 ron, OP nr. 230 din 26.11.2013 – în valoare de 130.494,48 ron, OP nr. 134 din 26.10.2012, în valoare de 84.086,72 ron, OP nr.24 din 17.02 2014 – în valoare de 195.669,90 ron) nu au fost depuse niciodată de clientul Andreea Motoc SRL în sucursala Pitești și nu au fost introduse niciodată în fluxul de decontare și, implicit, niciun OP nu a fost plătit. Analizând copiile pe care ni le-ați trimis, am constatat că semnăturile aplicate la rubrica reprezentantului bancar nu corespund cu semnătura niciunui angajat al sucursalei Libra Internet Bank Pitești din perioada 2012- 2014 (intervalul OP-urilor): de asemenea, avem indicii că ștampila băncii este contrafăcută”, se arată în răspunsul transmis, luna trecută, de Divizia Marketing a Libra Internet Bank SA, răspuns care se regăsește la Tribunalul Argeș, ca anexă, în dosarul amintit (vezi Foto).
Practic, cu aceste documente s-a și procedat la încheierea unui contract cu Unicredit, contract ce presupune și această ipotecă pe niște bunuri ce, în realitate, nu sunt proprietatea debitoarei.
Isabela Moiceanu
0 Comentarii