Web Analytics

Cum a încercat să-şi acopere urmele managerul Spitalului Curtea de Argeş

de | 16.11.2017 11:58 | Dezvăluiri

6 danet# Dr. Dăneţ şi-a scos din declaraţia de avere veniturile încasate de soţ din firma de îngrijiri de pacienţi la domiciliu # Soțul Ionelei Dăneț, chirurgul Ion Dăneț, deține firma de îngrijire a bolnavilor la domiciliu SC Danetti Med-San SRL # Societatea familiei Dăneț a încasat peste 6 miliarde lei vechi din serviciile prestate în ultimii 10 ani

Ionela Dăneț, managerul Spitalului Municipal Curtea de Argeș, a omis în ultimii doi ani să menționeze în declarația de avere veniturile încasate de soțul său, medicul chirurg Ion Dăneț, de pe urma firmei de îngrijire medicală la domiciliu la care acesta este acționar unic. Firma familiei Dăneț a încasat din decontările Casei de Asigurări de Sănătate Argeș, în perioada amintită, peste o jumătate de miliard lei vechi. Șefa spitalului din Orașul Basarabilor a vrut astfel să acopere orice fel de urme legate de familia sa, prin soț, și acest gen de afacere. Însă nu putem să nu coroborăm amnezia doctoriței Dăneț cu mega-scandalul decontării serviciilor fictive de îngrijire medicală la domiciliu, izbucnit în luna septembrie la nivel național. Dacă vă reamintiți, preşedintele Asociaţiei pentru Protecția Pacienţilor din România, Vasile Barbu, a declarat, după ce DNA a făcut arestări la nivel național, că, pe lângă CAS București, mai sunt Case de Asigurări de Sănătate Județene care s-ar fi confruntat cu astfel de cazuri. Iar printre acestea a pomenit și numele CAS Argeș. A fost punctul de plecare al investigației noastre la nivel de județ Argeș. Astfel am aflat că familia Dăneț, prin soțul doamnei manager, are o astfel de firmă.

Datele de contact ale firmei conțin numărul de mobil al managerei Spitalului Municipal

6 danet01Firma Danetti Med-San SRL, cu sediul în municipiul Curtea de Argeș, a fost înființată în anul 2007 și avea la început doar doi angajați. Începând cu anul 2011, numărul angajaților a crescut la 3. Ceea ce surprinde este faptul că, pe mai multe site-uri în care este menționată societatea Danetti Med-San SRL, la datele de contact ale firmei apare numărul managerei Spitalului Curtea de Argeș, Ionela Dăneț. Ce să înțelegem din asta? Că doamna manager Dăneț prelua cererile pacienților care doreau să beneficieze de servicii de îngrijiri la domiciliu din partea firmei patronate de soțul domniei sale?

Peste 6 miliarde lei vechi încasate de firma familiei Dăneț

Lucrurile sunt foarte interesante și în ceea ce privește cifra de afaceri a firmei. Anual, aceasta a fost egală cu suma decontată de CAS Argeș pentru serviciile de îngrijiri la domiciliu prestate, mai exact 47.844 lei în 2008, 73.009 lei în 2009, 63.234 lei în 2010, 68.779 lei în 2011, 98.846 lei în 2012, 87.100 lei în 2013, 49.315 lei în 2014 și 60.170 lei în 2015, ultimul an despre care am găsit referiri privind cifra de afaceri a societății.
Totuși, referiri privind ultimii trei ani de activitate ai firmei Danetti Med-San SRL am găsit pe site-ul CAS Argeș. Societatea se afla și anul trecut printre furnizorii instituției, având decontări destul de mici, respectiv 1.485 lei, și numai într-o singură lună, ianuarie. În 2015, SC Danetti Med-San SRL a cumulat din serviciile decontate de CAS Argeș peste o jumătate de miliard lei vechi, respectiv 58.795 lei. În total, firma medicului Ion Dăneț a încasat de la înființare până acum circa 608.577 lei pentru serviciile de îngrijire la domiciliu prestate, bani ce provin exclusiv din contractele cu CAS Argeș.

Nicio referire în declarația de avere a Ionelei Dăneț despre cei 58.795 lei încasați de soțul său în 2015

Și deși firma soțului său a activat și în ultimii ani pe piața serviciilor de îngrijire a bolnavilor la domiciliu, Ionela Dăneț și-a scos din declarațiile de avere veniturile obținute din aceste activități. Practic, în ultimii doi ani, managera Spitalului Municipal Curtea de Argeș a omis să menționeze în declarația de avere veniturile obținute de soțul său, Ion Dăneț, prin intermediul societății Danetti Med-San SRL. În declarația de avere aferentă anului 2016 nu sunt trecute aceste sume, deși în anul fiscal anterior, 2015, a încasat peste o jumătate de miliard din contractele cu CAS.
În declarația de avere din 2015, Ionela Dăneț menționează venituri de 81.557 lei din salariul de medic primar chirurg și de manager al Spitalului Municipal Curtea de Argeș, în timp ce soțul său a totalizat 82.877 lei din activitatea de medic primar chirurg și șef de secție la același spital și 25.000 lei de pe urma firmei Danetti Med-San SRL, în care este acționar unic. În declarația din 2014, soțul Ionelei Dăneț obține aceleași venituri de pe urma firmei de îngrijiri medicale la domiciliu, în 2013 sunt menționați 40.000 lei, iar în 2011 – 35.000 lei. Am sunat-o și pe doctorița Ionela Dăneț pentru a ne spune un punct de vedere legat de sumele obținute de firma soțului său și de faptul că acestea nu au fost trecute în declarația de avere, însă aceasta nu ne-a răspuns la telefon.

Alte trei nume sonore din sănătatea argeşeană au firme de îngrijiri la domiciliu

6 01Printre furnizorii de servicii medicale de îngrijire la domiciliu, cărora CAS Argeș le-a decontat în ultimii trei ani circa 1.109.346 lei, se numără firme controlate de nume cunoscute din sistemul sanitar argeșean. Una dintre aceste firme este SC Riana Training Support SRL, administrată de Mihaela Diana Frătoaica, soţia medicului Gheorghe Frătoaica (foto stânga) de la Spitalul Judeţean Argeş, care a totalizat din decontări de la CAS Argeș, numai în primele șapte luni ale acestui an, suma de 47.111 lei. O altă societate, SC Hanna Medical Care SRL, ce o are ca reprezentant legal pe Ana Maria Rovenţa (foto centru) – consilier local PSD la Curtea de Argeş și asistent medical la spitalul municipal din aceeași localitate, a obţinut în primele şapte luni ale acestui an din decontări pentru servicii de îngrijire la domiciliu circa 25.265 lei, în 2016 – 41.955 lei, iar în 2015 – 27.445 lei. Și Asociaţia Nursing Group Piteşti 2003, al cărei reprezentant legal este Tatiana Preduţ (foto dreapta), fosta asistentă-șefă de la secția Terapie Intensivă a Spitalului Județean Argeș, actualmente consilier local la Pitești, s-a aflat pe lista decontărilor de la CAS în 2014, încasând din contractele de servicii de îngrijire la domiciliu 2.465 lei.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii