Web Analytics
scris joi, 19.09.2024

Cum a fost salvat cățelul Bobiță după ce a căzut într-un puț din peștera Meziad

Ieri la ora 14.01 a fost dată alarma conform căreia căţelul Bobiţă in timpul unei ture a părăsit poteca căzând in primul puţ de pe Galeria Lacurilor din Peştera Meziad. Au fost alertati salvatorii speologi din cadrul Serviciului Judeţean Salvamont Salvaspeo Bihor sprijiniţi de către speologi din cadrul Clubului de Speologie Speodava care s-au deplasat la peşteră.

Cum a fost salvat cățelul Bobiță după ce a căzut într-un puț din peștera Meziad

Citește și Culmea hoției! Un bărbat care a furat o brățară de aur dintr-un mall din Pitești s-a întors la locul faptei, cu bijuteria în buzunar


A fost identificat rapid căţelul Bobiţă la baza puţului ce are o adâncime de 10 metri, căţelul oprindu-se la 5 metri adâncime pe un prag. A fost echipat rapid o coardă pe perete ajungandu-se in conditii de siguranţă la catel şi a fost asigurat la rândul lui.


Concomitent au fost echipate 2 sisteme de evacuare pe coardă. După evacuare Bobiţă a fost recuperat in siguranţă de apartinători. Acesta a suferit din fericire doar câteva zgârieturi.
Toata interventia a durat 2 ore şi jumătate, inclusiv până la ieşirea echipei de salvatori din peşteră.
Învățătură…. Rămâneți pe poteca marcată să nu pățiți că Bobiță… sfătuiesc salvatorii.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...