# Florin Gardin refuză profesorilor argeșeni dreptul la achiziția de cărți, în valoare de 100 de euro, făcând recurs, ca șef al IŞJ Argeș, la decizia prin care Tribunalul Argeș le-a dat câștig de cauză dascălilor # Pe de altă parte, Gardin și soția lui au dat și ei în judecată Ministerul Educației şi Inspectoratul pentru aceleași drepturi, și au avut câștig de cauză, numai că IȘJ Argeş nu a mai făcut recurs. Încă din toamna anului trecut, profesorii argeşeni au deschis la Tribunalul Argeş o serie de procese pentru recuperarea unor drepturi băneşti neacordate în 2010. Mai exact, este vorba despre ajutorul pentru achiziţia de cărţi şi materiale didactice, în valoare de 100 de euro. Numai că acţiunea întreprinsă în instanţă se derulează destul de greu, din cauza vehemenţei cu care se opune Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş în a le acorda profesorilor drepturile care li se cuvin.
IŞJ Argeş consideră neîntemeiate revendicările profesorilor
Prin luna octombrie a anului trecut, Sindicatul Personalului din Învăţământul Preuniversitar Piteşti a deschis în instanţă – pentru dascălii argeşeni care îi sunt membri – o serie de procese împotriva Ministerului Educaţiei şi a Inspectoratului Şcolar pentru recuperarea unor drepturi băneşti. Mai exact, a ajutoarelor financiare acordate pentru achiziţia de cărţi şi programe educaţionale pe suport electronic, în valoare de 100 de euro, drepturi tăiate în anul 2010, de guvernul Boc. Toate bune şi frumoase până aici, numai că procesele par să nu se mai termine, iar Inspectoratul Şcolar pare hotărât să nu le dea dascălilor niciun leuţ. Întâmpinările formulate la aceste procese şi semnate chiar de inspectorul şcolar general Florin Gardin, arată că revendicările dascălilor argeşeni sunt considerate neîntemeiate, motiv pentru care se solicită instanţei respingerea acţiunii. Şi, deşi Tribunalul Argeş le-a dat câştig de cauză profesorilor, şeful Inspectoratului Şcolar nu a putut rezista tentaţiei de a ataca hotărârea judecătorească prin recurs la Curtea de Apel Piteşti.
„Generalul” Gardin nu a mai contestat solicitarea învățătorului Gardin
Interesant este faptul că, deşi se opune cu vehemenţă revendicărilor colegilor de breaslă pe care le consideră neîntemeiate, „generalul” Gardin şi-a solicitat în instanţă, prin intermediul Sindicatului, acordarea aceloraşi drepturi salariale pierdute în 2010, pe vremea când nu era şef în învăţământul argeşean, ci doar învăţător la Şcoala „Ion Pillat” din Piteşti. În dosarul respectiv, înregistrat pe 16 octombrie anul trecut la Tribunalul Argeş, alte unsprezece cadre didactice, printre care şi Maria Gardin, soţia „generalului” au dat în judecată Ministerul Educaţiei Naţionale şi Inspectoratul Şcolar Argeş pentru recuperarea banilor. Şi chiar au câştigat. Numai că, spre deosebire de celelalte procese, în cazul procesului intentat de familia Gardin şi celelalte 10 cadre didactice de la şcolile „Ion Minulescu” şi „Ion Pillat” din Piteşti – surpriză!- nici Inspectoratul Şcolar, şi nici Ministerul Educaţiei nu au mai făcut recurs. Am solicitat şi un punct de vedere al IŞJ Argeş referitor la această situaţie. Consilierul juridic al instituţiei, Iuliana Antonescu, ne-a precizat: „Hotărârea respectivă nu ne-a fost comunicată de instanţă. Avem termen 15 zile de la comunicarea sentinţei pentru a face recurs. Facem recurs la toate procesele.”
Iustina HARCO-BURCEA
0 Comentarii