Web Analytics

Cu responsabilitate şi fără panică, urmărim evenimentele

de | 22.09.2022 12:10 | Actualitate, Home

Creșterea galopantă a facturilor este un factor de stres pentru populație. Recomandăm calm și echilibru, pentru că această situație depinde în primul rând de evoluția războiului. În al doilea rând, autoritățile statului trebuie să găsească soluții. În sfârșit, va trebui și un pic de cumpătare din partea noastră, doar cumpătare, nu sacrificiu! Deci, deocamdată, nu avem motive majore de stres.
Observatorul nuclear al Națiunilor Unite, așa-numitul câine de pază (watchdog) este vigilent. Inspectorii au găsit echipament militar rusesc în interiorul facilității de producție. De asemenea, corpurile de clădire în care se află combustibilul nuclear și, respectiv, deșeurile radioactive, sunt deteriorate. Tehnicienii ucraineni au interdicție de acces în anumite părți ale centralei nucleare. Centrul de urgență de la fața locului este compromis, fiind utilizat de personalul militar rus, mai spun inspectorii.

Citește și Conf. dr. Adrian Tase: „Vaccinaţii sunt purtători corona, dar aici virusul este un simplu spectator, nu are efect de îmbolnăvire”

În aceste condiții, inspectorii se declară serios îngrijorați, și cer o zonă fără foc (no-fire zone) în jurul complexului nuclear Zaporojia. Numai că agenția nu are puteri executive, ci doar recomandă.
Vorbeam săptămânile trecute despre cazuri de boală de iradiere la soldați ruși, manifestate prin grețuri și vărsături, interpretate de propagandă ca simptome de otrăvire. De atunci, nu s-a mai vorbit despre așa ceva, deși riscul de iradiere la fața locului este semnificativ.

La nivelul populației României, abordarea este de administrare a antidotului: pastilele de iod. Din momentul în care oficialii Ministerului Sănătății ar declanșa alerta, persoanele în vârstă de maximum 40 de ani au la dispoziție numai 6 ore pentru a ingurgita pastila de iod. Atunci nu va mai exista timpul material de a merge la farmacie. Deci, pastila de iod trebuie procurată din timp și ținută la îndemână, în condiții corespunzătoare. Fără panică, dar cu responsabilitate!
Conf. dr Adrian Tase

Citește și Conf. dr. Adrian Tase: “România şi Bulgaria, prin ratele modeste de vaccinare, sunt considerate rezervor de virus”

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *