Web Analytics
scris joi, 27.02.2020

Cu măştile de protecţie pe faţă, la primărie în piaţă…

Coronavirusul a lovit și în rândul combatanților din prima linie a bătăliei pentru Primăria Pitești. Fiecare dintre cele trei partide care contează în bătălia pentru scaunul de primar, mă refer la PSD, PNL și USR, a fost infectat. Alerta e maximă, psihoza e dificil de securizat. Fenomen clinic absolut straniu, unii dintre candidații aflați în competiția internă și-au pus preventiv măști de protecție pe față și fac garagață. Arată cu degetul spre unii dintre colegii lor, denunțându-i că sunt infectați.
La PSD, vicele Apostoliceanu amenință că va candida independent, dacă partidul va merge în continuare pe mâna lui Cornel Ionică. Deja unele voci susțin că vicele Sorin e infectat cu virusul sangvin numit ”Ramona”. Un virus foarte agresiv, mai ales dacă intră în contact cu sondajele de opinie făcute la botul calului, pe rețelele de socializare. De cealaltă parte, nici primarul Ionică nu se lasă scos în decor ca ultimul beduin. A supraviețuit el în tinerețe, fără apă, în deșertul din Kuweit, pe când a fost trimis de Petrochimie să supravegheze instalațiile șeicilor, darămite acum când are Apă Canal la orice oră din zi și din noapte la dispoziție. În fine, pe rol de ONU în tot acest război civil din PSD e Cristian Gentea, șeful de la organizația Pitești. Care nu s-a hotărât ce vrea. Și dacă va candida ori ba. Însă până atunci, pând când se decide Cristi Gentea ce vrea, în PSD Pitești e o gherilă continuă, ca în teatrele de război civil din Niger și Ciad, țări cu o democrație consolidată.
La PNL, tulpinile virusului s-au încrucișat și mai spectaculos decât la PSD: aici, toți cei patru candidați- Tiberiu Irimia, Ana Stan, Mihai Coteț și Alexandru Tudan-și-au pus deja măști de protecție pe față și arată cu degetul către președintele Adrian Miuțescu ca fiind cel infectat. Însă perioada de incubație a virusului la Miuțescu, un Tutankamon politic cu un organism hiper-rezistent după câte pandemii electorale au trecut peste el, a fost mai îndelungată, iar ei s-au prins prea târziu. Și asta după ce au cheltuit munți de timp, saci de criptomonede și au epuizat toate stocurile de nervi de care dispuneau în trezoreria sănătății lor. Niciun candidat liberal nu mai are încredere în competiția internă și se gândește foarte serios dacă nu cumva el este sănătos și partidul bolnav și dacă nu e mai bine să iasă definitiv din această carantină care aduce mai degrabă a mascaradă.
În ceea ce privește USR, atmosfera e de butic cu accente de stand up comedy. Încrucișat electoral cu un alt butic, mă refer la Plus, la fel de strident și cu coada pe sus, USR lasă impresia unei căsuțe poștale în care nu există decât un singur candidat la primărie, deputăție și frizerie, și acela este Ionuț Moșteanu. Numai că și Moșteanu și-a găsit nașul, pe Dan Hodoș de la Plus, o căsuță poștală constipată și mult mai puțin anonimizată după ce s-a înseminat electoral vreo juma’ de an cu PSD și primarul Ionică, cel căruia i-a fost consilier personal. Asta până s-a prins și nea Cornel că Hodoș e cam Codoș, adică mult zgomot pentru nimic și multe fițe sub pene pestrițe. Acum, același sentiment îl are și deputatul Moșteanu, care constată pe pielea lui că, înainte să se bată cu PSD și PNL pentru Primăria Pitești, trebuie să se bată cu colegul de butic Dan Hodoș. Nu-i asă ca virusul Corona face ravagii în competiția pentru Primăria Pitești? Mai lipsește doar bătaia cu spume pe care o propunea consilierul Dănuț Dinu să se desfășoare în Piața Primăriei pentru ca pandemia să fie declarată oficial.

Cu măştile de protecţie pe faţă, la primărie în piaţă…

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...