Web Analytics
scris joi, 14.11.2019

Cu ce surprize vă aşteaptă Secţia Religie a Bibliotecii Judeţene Argeş

Componenta care deosebește omenirea de toate celelalte specii este, fără îndoială, cultura. În perioada pe care o trăim, biblioteca face parte din sistemul informațional al țărilor civilizate, valorificând informația înmagazinată în mii de ani, spre a fi transformată în cunoaștere. Prin acțiunile ei specifice, biblioteca este parte componentă atât a educației formale, cât și a educației nonformale.

Cu ce surprize vă aşteaptă Secţia Religie a Bibliotecii Judeţene Argeş

O caracteristică a timpurilor moderne, instruirea și formarea continuă are ca aliat o bibliotecă în continuă schimbare, ca mentalitate, ca dotări tehnice și moduri de manifestare în arealul cultural. Să nu uităm că biblioteca stă la baza progresului în orice domeniu. Suntem obișnuiți să constatăm că informația are un rol de antrenare asupra ramurilor economice spre performanțe superioare, însă noi avem în sinele nostru posibilitatea de a surclasa preocuparea pentru progresul tehnic și cel material, prin atenție la dezvoltarea propriului coeficient de spiritualitate. Despre SQ, concept apărut în ultima sută de ani, specialiștii în psihologie spun că dezvoltarea lui este însăși garanția sănătății psihice a individului. Orice ființă umană, din orice comunitate, dispune de o inteligență spirituală, indiferent de religia pe care o practică.
Păstrătoare și organizatoare a unui fond enciclopedic, Biblioteca Județeană Argeș „Dinicu Golescu” deține o secție de Religie-Audiții muzicale. Studiul Sfintei Scripturi, bestseller-ul mondial din toate timpurile, prin opera celor pregătiți să ofere răspunsuri, rămâne stâlpul cunoașterii creștine, oferind răspunsuri la întrebări răscolitoare. Lucrări de referință, istoria religiilor, filosofia și psihologia religioasă, cărți de cult, artă ecleziastică așteaptă cuminți să aducă lumină în sufletul comunității de cititori argeșeni.
Educația muzicală a făcut parte, de asemenea, mult timp din viața elitelor, existând o conexiune certă între dezvoltarea intelectuală și stimularea prin muzică. Steve Jobs a afirmat că primii 10 informaticieni pe care îi cunoștea erau toți muzicieni.
Nagîţ Simona

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită