Web Analytics

Cristina Stocheci, senator PSD de Argeș: „Premierul țării rămâne iremediabil rupt de realitățile pe care le trăiesc românii și continuă să facă declarații halucinante”

de | 23.07.2021 14:03 | Actualitate, Politica si Administratie

Cristina Stocheci, senator #PSD de #Argeș:

Românii, în aceste luni, au sărăcit. Doar în mintea premierului Cîțu românii o duc mai bine. Aproape s-au dublat #facturile la energie, prețul pe litrul de benzină a ajuns la 6 lei. Românii spun, în acest moment, că România merge într-o direcție greșită.
Indicele global al preţurilor la produsele alimentare a crescut în mai pentru a 12-a lună consecutiv, atingând cel mai ridicat nivel din septembrie 2011, anunță Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), care măsoară periodic modificările de preţuri înregistrate la un coş de alimente format din cereale, uleiuri vegetale, lactate, carne şi zahăr.
Prețuri mai mari afectează exact coșul minim, adică alimente de care populația nu se poate lipsi.
Astfel, constatăm cu toții o scădere a nivelului de trai, cu repercusiuni asupra stării de sănătate.
Potrivit INS, cele mai multe creșteri de prețuri au fost la alimente:

Fasole: + 16%;
Ulei: +11,4%​;
Făină: +7%;
Pâine: +5,35%;

Românii pierd în medie peste 2800 de lei anual, aproape echivalentul unui salariu mediu net, din cauza scumpirilor din ultimul an și a înghețărilor/tăierilor de venituri dispuse de guvernarea actuală de dreapta. Este o realitate evidențiată de statistica oficială a statului român care contrazice astfel halucinația lui Cîțu că prețurile scad și că românii că sunt mai fericiți! Un calcul sumar arată că în fiecare lună o gospodărie plătește mai mult cu aproximativ 240 de lei pentru bunurile și serviciile esențiale.
Premierul țării rămâne iremediabil rupt de realitățile pe care le trăiesc românii și continuă să facă declarații halucinante despre creșterea puterii de cumpărare.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Du-te în Rusia!!!