Web Analytics

Cristina Stocheci, senator de Argeș al PSD: Nu, domnule prim-ministru, Cîțu! Românii nu sunt fericiți

de | 2.07.2021 14:55 | Actualitate, Politica si Administratie

Senatorul PSD de Argș, Cristina Stocheci reacționează cu privire la creșterea prețurilor cu peste 10% la produse și medicamente, dar și la salariile mici ale românilor și adresează un mesaj guvernului Cîțu.

Creșterea preturilor la alimente de bază, medicamente și utilități este de peste 10%, în timp ce salariile și pensiile au înghețat. Aceasta înseamnă MINUS 10% scădere a puterii de cumpărare pentru 90% dintre salariați și pensionari!
Mai mult, BNR anunță o dublare a inflației în 2021. Este efectul creșterii dramatice a costului vieții, iar de la 1 iulie vin noi scumpiri! La fel de ”fantastice”!
Cifrele nu mint. Din cauza măsurilor luate de actualul guvern, prețurile la utilități și alimente au crescut spectaculos, ducând tot mai mulți români spre sărăcie.
 Datele statistice furnizate de Institutul Național de Statistică și realitatea zilnică pe care o trăiesc românii sub actuala guvernare arată că prețurile au luat-o razna la toate produsele, iar puterea de cumpărare a românilor a scăzut dramatic.
 Cele mai elocvente exemple în acest sens sunt facturile la energie, care au crescut cu 17%, combustibilul este cu 9% mai scump, uleiul comestibil costă cu 12% mai mult, iar produsele de igienă și cosmetică cu 6,5%. Și exemplele pot continua.
 La toate acestea s-a adăugat o inflație de peste 3%, care a afectat și mai mult veniturile românilor și așa înghețate de premierul guvernului PNL-USR, Florin Cîțu.
 Mai presus de discursurile politice sunt cifrele statistice, care nu mint! Oricât ar încerca liberalii și useriștii să ne explice că românii trăiesc mai bine, realitatea de zi cu zi îi contrazice.
Într-un timp record, mai puțin de 6 luni, actualul guvern a făcut din România o țară eșuată!
Cu sărăcie cronică, rezultat al creșterilor masive, cu o economie eșuată, cu un sistem de învățământ eșuat, cu un sistem medical eșuat, cu o agricultură decimată și cu o lipsă de perspectivă înfiorătoare.
Toate aceste SCUMPIRI INEVITABILE înseamnă scăderea puterii de cumpărare! În aceste condiții grele de trai, guvernul PNL-USR dă încă o țeapă românilor! Guvernul Cîțu refuză creșterile de venituri: nu se aplică majorările legale promise nici pentru alocații, nici pentru salarii și nici pentru pensii!
Principiul PNL este clar: crește puterea de cumpărare, cresc și prețurile!!!

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii