Web Analytics

Cristian Gentea, primarul municipiului Piteşti: „Bugetul F.C. Argeş va fi de minimum 3 milioane de euro”

de | 18.06.2021 10:06 | Actualitate, Sport

# Cum comentați evoluția FC Argeș din sezonul trecut?

– Nu am început deloc bine campionatul și asta din cauza faptului că noi nu eram pregătiți de Liga I. Am avut un parcurs foarte greu și probabil că toată lumea ne socotea victime sigure, candidați siguri la retrogradare. Am început cu Ionuț Badea, am continuat cu Ionuț Moșteanu, am avut mai multe tentative de a aduce antrenori și cred că am ales soluția corectă cu Andrei Prepeliță. Am zis că, dacă tot s-a pregătit cu ei, a stat cu ei, a dormit cu ei, a mâncat cu ei, îi cunoaște cel mai bine și el își dorea foarte mult să-și înceapă meseria de antrenor. A fost un risc, într-adevăr, dar iată că am ieșit bine. Nu trebuie să uităm că a fost ajutat de Mihăiță Ianovschi și, așa cum știți, în retur am fost revelația campionatului. Pe final, și datorită faptului că scăpasem de retrogradare, nu am reușit să ne mai concentrăm. Ne era suficient un punct să jucăm barajul cu Chindia Târgoviște și puteam să terminăm pe un loc mult mai bun. Dar, una peste alta, suntem mulțumiți, ne-am îndeplinit obiectivul și avem mari speranțe pentru sezonul următor.

„Malele are ofertă din Coreea de Sud, foarte bună, peste oricât i s-ar oferi în România, dar nu o acceptă nici pe aceea”

# Ce ne puteți spune despre noutățile din rândul jucătorilor? Ce se întâmplă cu Cephas Malele?

– Există noutăți și ele vor fi prezentate în această săptămână, într-o conferință de presă. Avem încă 4-5 jucători cu care suntem în tratative avansate și am zis să îi așteptăm și pe ei. Sunt jucători foarte buni, sunt jucători tineri, pentru că asta îmi doresc, și anume să aducem tinerii fotbaliști acasă, care au jucat prin toată țara. Ei trebuie să vină să facă performanță la Pitești, astfel încât am semnat cu jucători de 18-19 ani și sperăm ca în viitorul apropiat să avem o echipă cu jucători de aici, care să fie trupt și suflet cu FC Argeș. În ceea ce îl privește pe Malele, nu cred că mai există posibilitatea de a continua cu FC Argeș. Impresarii lui din România sunt șocați de pretențiile lui financiare. Noi i-am făcut o ofertă pe care cred că nu i-o făcea nimeni din România. A fost atunci de acord cu ea, apoi și noi ne-am revizuit această ofertă, pentru că am pierdut destui bani prin clasarea pe locul 11, față de locul 8. Mă rog…! El nu a acceptat nici prima ofertă a noastră. În momentul de față nu a semnat cu nimeni, țin legătura cu impresarii lui din Anglia. Are niște pretenții exagerate… Are o ofertă din Coreea de Sud, foarte bună, peste oricât i s-ar oferi în România, dar nu o acceptă nici pe aceea.

„Din următorul sezon, FC Argeș va avea și o echipă în Liga a III-a”

# Ce ne puteți spune despre sponsori? Am înțeles că au apărut nume noi?

– Suntem în tratative cu ei. Nu sunt noi sponsori, dar au fost alte discuții cu ei. Cu doi dintre ei am semnat contracte net superioare față de cele avute în sezonul trecut și avem speranțe că în viitor vor încerca să fie chiar sponsori principali.

# Care ar fi bugetul FC Argeș pentru sezonul următor?

– Minimum 3 milioane de euro.

# Ce obiectiv aveți stabilit pentru noul sezon de Liga I?

– Nu există decât un singur obiectiv, și anume accederea în play-off.

# FC Argeș va continua cu cei doi antrenori, Andrei Prepeliță și Mihăiță Ianovschi…

– Singur că vom continua cu cei doi antrenori. În această săptămână, Andrei Prepeliță semnează prelungirea contractului și mergem în continuare pe mâna lor.

# Cum vedeți prestația FC Argeș Under 19, vicecampioană națională?

– O prestație foarte bună și tocmai de asta zic că mergem pe jucători tineri la prima echipă. Trebuie să se știe că FC Argeș, în următorul sezon, va avea și o echipă în Liga a III-a și toți acești copii vor evolua. Nu vom pune presiune pe ei, însă Andrei Prepeliță va lua câțiva dintre ei și în cantonamentul din Austria. Vor face antrenamente cu echipa mare, vom avea un antrenor care să lucreze mână în mână cu Prepeliță, ca să urmeze strategia de la echipa mare. Se va juca în același sistem și echipa mare și echipa de Liga a III-a, iar băieții aceștia de Under 19, care au făcut o treabă excelentă, vor fi, practic, și titulari la echipa mare.

# Cine este antrenorul de la echipa de Liga a III-a?

– Încă nu s-a stabilit. Avem două nume și așteptăm să vedem cu cine vom evolua. Am ofertat doi antrenori de aici, de la noi, care au jucat la FC Argeș. Nu mai umblăm după antrenori veniți de pe alte meleaguri.

„Eu zic că noul stadion va fi gata la finalul anului 2023”

# Care este stadiul construirii noului stadion al FC Argeș?

– Suntem în procedură pentru studiul de fezabilitate, sunt mai multe firme care și-au depus ofertele. Sunt numai firme foarte mari, care au făcut stadioane moderne, cum ar fi cele de la Cluj sau Tg. Jiu, Craiova sau București. Deci, toată lumea este interesată să participe la acest proiect.

# Când preconizați ca FC Argeș să joace pe un nou stadion?

– Eu zic că noul stadion va fi gata la finalul anului 2023.

# Ce mesaj aveți către suporterii alb-violeți?

– Să aibă încredere în noi, pentru că am demonstrat că susținem sportul în general și fotbalul în mod deosebit. Nu avem decât un singur obiectiv, și anume acela de a-i face fericiți, și sunt convins că vor fi lângă noi. Deci, să aibă încredere că vom face tot ceea ce depinde de noi ca să avem o echipă FC Argeș care să ne aducă satisfacții, care să ne bucure pe toți.

Citește și Raliul Argeșului: Președintele Federatiei Române de Automobilism Sportiv, Norris Măgeanu, a venit îmbrăcat în tricoul echipei FC Argeș

Citește și FC Argeş – selecţii pentru mai multe categorii de vârstă

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

3 Comentarii

  1. Sa inteleg ca gata cu Nea Tudose de la TRACO-GETICA-DACICA?Astept cu interes conferinta de presa…azi e vineri,luni..a doua zi de Rusalii.Intr-o săptămâna se pleacă în cantonament în Austria..WOW..

  2. Primarul FC Arges. Nu a făcut mare lucru de când e pe funcție, a tăiat panglica la un wc penibil și ai zice că e mai degrabă manager de club de fotbal decât primar de municipiu .E o plăcere să vezi bani publici sifonati într-o echipă de ratați. Asta meritam ca oraș .

  3. Păi asta au votat piteștenii inteligenți… wc smart, să joace fc căcat bambilici cu bășica și să ia o căruță de bani,stadion renovat și alte sifonaje, iar străzile sunt pline de gropi!!!