Web Analytics
scris joi, 11.07.2019

Cristian Gentea: „În mod cert, Pădurea Trivale trebuie declarată arie protejată”

# Bombă! Primul PSD-ist care ia distanţă faţă de primarul Ionică şi directorul Chiriloiu de la Păduri

Cristian Gentea: „În mod cert, Pădurea Trivale trebuie declarată arie protejată”

Amânat de ani buni fără motive temeinice de către Primăria Pitești, acolo unde s-a și blocat, proiectul declarării Pădurii Trivale drept arie protejată are un susținător-surpriză. Cristian Gentea, șeful consilierilor locali social-democrați și coleg tocmai cu cei care tergiversează acest proiect, este revoltat de amânarea nejustificată a proiectului, un proiect ce s-a blocat în mod suspect tocmai la Primăria Pitești.

„Îi voi întreba pe cei din Primăria Pitești de ce se tergiversează proiectul”

„În mod cert, Pădurea Trivale trebuie declarată arie protejată. Eu sunt 100% pentru asta și în favoarea acestui proiect. Nu știu de ce se tergiversează acest proiect. Îi voi întreba pe cei din Primăria Pitești ce se întâmplă și apoi mă voi gândi la o inițiativă în acest sens. Este foarte multă lume interesată ca Pădurea Trivale să devină arie protejată”, ne-a declarat Cristian Gentea, care este liderul grupului PSD din Consiliul Local.
Au trecut aproape nouă ani și jumătate de la inițierea proiectului rezervației naturale Pădurea Trivale și peste doi ani de când Agenția de Mediu a cerut Primăriei Pitești să clarifice neconcordanțele din documentație, mai exact dispariția a circa 58 ha din suprafața propusă spre a deveni arie protejată.

Cei din Ministerul Mediului spun că Primăria Pitești se opune

Oficiali din Ministerul Mediului susțin direct că municipalitatea nu dorește ca Pădurea Trivale să devină arie protejată. Practic, proiectul e blocat la Primăria Pitești. Elaborat în martie 2010 de către Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Piteşti, proiectul a fost supus dezbaterii publice de trei ori până acum și s-a întors de mai multe ori la instituțiile din Argeş pentru diferite completări.
Cei din Primăria Pitești invocă o lege, cum că s-a introdus o suprafață din rezerva proprie pentru retrocedări. Concret, Primăria Piteşti le spune negru pe alb oficialilor din Ministerul Mediului că nu deține o listă cu numele și datele de contact ale solicitanților care au depus cereri de restituire a terenurilor forestiere pentru care restituirea dreptului de proprietate s-a realizat sau urmează a se realiza pe fondul forestier propus pentru instituirea ariei naturale protejate.
Însă Ordonanța 57 a Ministerului Mediului scrie clar că aria naturală protejată se instituie indiferent de deținători. Singura treabă a ministerului este să informeze deținătorii de terenuri și oarecum să negocieze cu ei legat de eventualele restricții.
În caz că Primăria Pitești continuă să refuze să dea acel aviz esențial, mai există totuși o variantă de avarie. Concret, cei din Ministerul Mediului pot trimite o adresă la APM Argeș în care să solicită reînnoirea documentației și retrimiterea acesteia în Consiliul Local Pitești spre avizare. Însă și această variantă ar dura câteva luni bune.
Potrivit proiectului din anul 2010, suprafaţa propusă din Pădurea Trivale ce urma să devină arie protejată era de 432,3363 ha şi făcea parte din fondul forestier proprietate de stat.

Distribuie!

6 Comentarii

  1. Deci singurul care se opune proiectului este primarul Ionica ?

  2. Domnule Gentea, asta este gargara politica perversa. Teoretic sunteti seful lui Ionica, mai sunteti si consilier local, puteti sa-i dati ordin lui Ionica sa dea drumul la acte pentru ca padurea Trivale sa fie declarata arie protejata. Dar nu vreti, PSD-ul nu vrea ca padurea Trivale sa-si schimbe statutul si sa fie de neatins pentru rechinii imobiliari.De ce ? Pentru ca Rechinii imobiliari locali sunt clientii PSD-ului !

  3. Nici tu nu crezi ce spui ! PSD-ul a distrus toate padurile din judet, inclusiv padurea Trivale ! La ultimele inundatii rucarenii au experimentat pe pielea lor consecintele distrugerii padurilor !

  4. Gentea este cel mai pervers om din tot PSD Pitesti, este mafiotul perfect care iese la rampa numai cu ce vrea lumea sa auda dar nu face nimic din ceea ce spune. Controleaza toti directorii care sunt in subordinea primariei, invarte sume imense de bani. Asta se intampla in statul babanier Romania unde institutiile statului de forta, anticoruptie dorm in post pe banii nostri si nu-si fac treaba !

  5. Oare cate din firmele care au obtinut autorizatii de constructie de la primaria Pitesti au facut contracte si cu firmele doamnei Gentea ?!

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...