Web Analytics

Criptomoneda Libra a Facebook ar putea fi lansată cel mai devreme la începutul anului viitor

de | 28.11.2020 10:03 | Actualitate, Economie

Criptomoneda Libra a Facebook este în curs de pregătire pentru a fi lansată în ianuarie, a anunțat în cursul zilei de ieri publicaţia Financial Times, transmite Reuters.

Libra Association, care va emite şi va gestiona Libra, intenţionează să lanseze o monedă digitală care va fi corelată cu dolarul, a spus una dintre persoane.

Această lansare va fi un eveniment de o anvergură mult mai mică faţă de o propunere din aprilie, care a fost făcută în urma reacţiei negative faţă de proiect a autorităţilor de reglementare şi a mediului politic.

The Libra Association, la care Facebook este unul dintre cei 27 de membri, vrea să obţină aprobarea autorităţii de supraveghere a pieţii financiare din Elveţia pentru a emite o serie de monede stabile (stablecooin), corelate cu monede tradiţionale, precum şi a unei monede compuse, care să fie corelată cu monede stablecoin.

Monedele de tipul stablecoin au rolul să evite volatilitatea tipică a criptomonedelor, precum bitcoin, acestea fiind, teoretic, mai potrivite pentru plăţi şi transferuri de bani.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii