Web Analytics

Creșterea tarifelor la energie și carburant provoacă și scumpirea apei îmbuteliate

de | 18.09.2021 10:10 | Actualitate, Economie, Politica si Administratie

Au crescut facturile la curent, crește și prețul apei îmbuteliate. Asociația Producătorilor din Industria Apei anunță că nu mai poate menține actualul nivel al prețurilor, iar o parte din costurile suplimentare va fi transferată către clienți. Scumpirile din ultimul an la energie, ambalaje și combustibili pun o presiune mare asupra sustenabilității afacerilor, au explicat reprezentanții APRIA, care precizează că urmează o majorare cu 20% a prețului apei îmbuteliate.

CITEȘTE ȘI: A fost reamenajată micropiața din cartierul Craiovei

De vină pentru iminenta scumpire sunt facturile cu 90% mai mari la energia electrică, prețul combustibililor majorat cu aproximativ 20% și al ambalajelor cu aproape 50%. De asemenea, membrii APRIA resimt și presiunea cursului de schimb leu-euro, din cauza investițiilor majore realizate în ultimul timp.

CITEȘTE ȘI: ASF retrage autorizația de funcționare pentru City Insurance. Compania intră în insolvență

Din păcate, scumpirile uriașe din ultima perioadă nu mai au cum să fie acoperite în integralitate de producători, așa că vom asista în următoarea perioadă la o majorare a prețului cu 20%, au anunțat cei de la Asociația Producătorilor din Industria Apei.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii