Web Analytics

Covid-19. Măsurile de relaxare, în dezbatere publică

de | 10.05.2020 11:46 | Actualitate

Institutul National de Sănătate Publică (INSP) a postat în dezbatere publică, la secțiunea „Comunicate”, la adresa web  www.insp.gov.ro, o propunere privind măsurile de relaxare care vor fi aplicate după ridicarea stării de urgență. Observațiile și propunerile pot fi transmise la adresa de mail:propuneri.relaxare@ms.ro.

Propunerile se referă la activitatea din școli, din saloanele de înfrumusețare, din unitățile sanitare non-COVID, din cabinetele stomatologice, din birouri, hoteluri și transport public.

Specialiștii Institutului Național de Sănătate Publică au elaborat un set de recomandări de sănătate publică privind măsurile generale de relaxare a restricțiilor impuse de starea de urgență pentru limitarea răspândirii infecției cu virusul SARS COV 2.

În vederea limitării evoluției cazurilor de îmbolnăviri cu noul coronavirus, măsurile de prevenire sunt adresate mai multor domenii de activitate. Toate aceste recomandări au în vedere reluarea activităților suspendate, cu riscuri cât mai scăzute de transmitere a infecției.

Entitățile cu responsabilități de reglementare în domeniile specifice de activitate pot emite proceduri sau reguli proprii aplicabile acestora pornind de la recomandările generale mai sus amintite.
Documentul nu reprezinta un plan de reluare a activităților suspendate prin acte normative sau alte masuri administrative emise/luate de autorități.
INSP are în lucru documente similare privind alte domenii afectate de masuri.

 

Citește mai departe aici

 

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole