Web Analytics
scris sâmbătă, 31.10.2020

Covid-19. Față de începutul pandemiei, tabloul clinic este modificat

La începutul pandemiei, medicii avertizau asupra simptomelor pacienților infectați cu COVID-19: majoritatea erau cele ale unei infecții virale, de aici preluând și negaționiștii expresia „ca o gripă banală”. Pacienții aveau febră ridicată, de 39, chiar 40 de grade, dureri musculare, iar în foarte multe cazuri a fost raportată pierderea gustului și mirosului ca prime simptome. Astăzi, însă, medicii spun că felul în care se manifestă virusul s-a schimbat: prima dată apar simptome digestive, raportate cel mai des de femei, pierderea gustului și mirosului apar după 7-10 zile de boală, precedate de multe alte simptome, iar în unele cazuri febra dispare complet, fiind înlocuită de dureri musculare foarte puternice.

Covid-19. Față de începutul pandemiei, tabloul clinic este modificat

 

Vezi și  Comunitatea Forestierilor – Fordaq atrage atenția: Tăierile ilegale pot continua, SUMAL 2.0 este nefuncțional

 

„Infecția aceasta cu SARS-COV-2 ne aduce alte și alte surprize în fiecare moment. În prima parte a pandemiei, formele simptomatice de boală prezentau test PCR negativ și la 14 sau 21 de zile; în momentul aceasta, formele simptomatice prezintă acest test negativ după 4 sau 6 săptămâni, iar simptomatologia cedează mai greu. Vine mult mai greu momentul în care pacientul spune că se simte perfect”, a declarat dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

Managerul spune că, în prezent, după ce la unitatea medicală din Iași au fost tratați peste 3.000 de pacienți, se observă o modificare a tabloului clinic al acestora.

Citește mai departe pe Presshub.ro

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...