Web Analytics

Cotimanis aduce 4 actori de top să joace la „Davila”

de | 25.09.2020 10:33 | Cultură

# Dan Condurache, Adrian Titieni, Carmen Tănase și Adriana Trandafir sunt numele mari ale teatrului românesc despre care managerul de la „Davila” spune că vor juca în piese puse în scenă la Pitești

Pandemia și starea de urgență au afectat teatrul românesc. Constantin Cotimanis, noul manager al Teatrului „Alexandru Davila” din Pitești, ne-a vorbit despre cum și-a reînceput activitatea teatrul, odată cu redeschiderea instituțiilor de cultură. În această perioadă, actorii de la „Davila” fac repetiții pentru piesa „D-ale carnavalului”, o comedie cu personajele lui Caragiale, în regia lui Cristian Ioan, care va avea loc sâmbătă și duminică, 26 și 27 septembrie, de la ora 19:00.
Constantin Cotimanis: „Ne-am adaptat și noi cum am putut. A fost o voce singulară care ne-a criticat pentru că suntem ultimul teatru, că de 15 zile s-au pornit spectacolele în celelalte teatre, dar de vreo lună-două s-au pornit repetițiile în celelalte teatre. Noi, ca județ, n-am avut voie să repetăm în spații închise, mai mult, nici în spații deschise. Acum repetăm, ca să ne prezentăm cu seriozitate la spectacolele pe care le avem de scos la public. Fără repetiție nu se poate, iar noi am primit voie să repetăm cam de o săptămână și jumătate, nu mai mult. Am avut o premieră la București, „Cabaretul cuvintelor”, pe urmă, la o săptămână distanță, avem premieră cu „D-ale carnavalului” și pregătim în continuare celelalte premiere. Deja au venit regizori tineri, pe care am reușit să îi recapacitez pentru teatrul nostru, pentru că fugiseră spre celelalte teatre care au deschis mai devreme repetițiile. Suntem bine de tot, așa zic eu”.
Constantin Cotimanis este optimist și speră că viața artistică va reveni la starea de normalitate. „Eu sunt convins. Dacă nu la aceleași cote, ca nivel de public, atunci am discutat și cu colegii mei, actorii, și cu cei care răspundem de soarta teatrului și vom juca mai des. Dacă e nevoie să jucăm doar pentru o treime din capacitatea sălii și publicul vrea să vină – și cu siguranță va dori să vină să vadă – vom juca.”

Din 5 octombrie, Bebe Cotimanis e vocea postului prima TV

Ce a făcut maestrul Cotimanis în perioada de pandemie? „Am făcut un film pentru copii, după «Maria Mirabela». Este un film pentru copii, în care, evident, joc iar un personaj negativ. De aceea lupt atât să fiu un personaj pozitiv în viața reală! Păi, dacă joc numai nenorociți și mai iau și premii pentru asta…? Am filmat la «Vlad», am repetat în perioada pandemiei în familie. Am zis: haideți să scoatem măcar noi o piesă, cu Ada și Iulia. «Între balcoane» se numește piesa, a unui canadian, în regia lui Daniel Bucur, și pe asta o pregătim”. O altă noutate este aceea că, din 5 octombrie a.c., Bebe Cotimanis va fi vocea postului Prima TV, după o lungă colaborare cu Pro TV. „Îmi plac începuturile”, a spus actorul despre noua colaborare.

Dan Condurache, Adriana Trandafir, Carmen Tănase și Adrian Titieni – pe scena teatrului din Pitești

Constantin Cotimanis vrea să aducă un suflu nou la teatrul din Pitești și are multe proiecte în perioada următoare. „Îl avem invitat într-o piesă, «Alex și Morris», pe Dan Condurache, care va ajunge pe scena teatrului piteștean. Adriana Trandafir va reveni în Pitești, ea e născută în Bascov. Am vorbit cu ea și va fi chemată pe scena teatrului nostru. Carmen Tănase va colabora cu noi, Adrian Titieni, oameni pe care ne vom bucura că îi avem. Am hotărât zilele acestea că ziua de vineri va fi cu invitați speciali ai Teatrului «Alexandru Davila» și vom avea concerte de muzică clasică, de jazz, de folk, concerte cu Marius Mihalache. El abia așteaptă să vină cu țambalul lui fermecat, să facă un spectacol minunat și se pare că îl așteaptă multă lume. L-am smuls de la Filarmonică pe el, pentru că el cântă și muzică clasică la țambal, e unul dintre puținii din lume care fac lucrul acesta. Suntem prieteni și va veni. Radu Palaniță, câștigătorul concursului «Românii au talent», va veni într-un concert. La Teatrul de păpuși am scos efectul de piramidă, se va numi «Spectacolul cu 8 opere ale lui Brâncuși», proiectate într-un spațiu cu totul special și va avea loc mai curând decât ne închipuim noi. Piramida este deja construită, am închiriat-o la Cluj pentru un festival și este la noi în teatru, este o minune, făcută de Radu Dinulescu cu Armand, un belgian extraordinar care face lucruri de excepție pe calculator. Este o minune, o să o vedeți! Sunt imagini 3D pe care îți vine să pui mâna, dar ele nu există în realitate. Vom reuși cu sprijinul organelor locale”, a mai spus Constantin Cotimanis.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii