Web Analytics

Costul autorizaţiei ISU riscă să bage în faliment Universitatea Piteşti

de | 2.02.2017 17:53 | Dezvăluiri

5 Chirlesan# Rectorul Dumitru Chirleşan (foto): „Valoarea adaptărilor la noul sediu este de 7 milioane de lei. De unde îi luăm?”
Corpul B al Universităţii Piteşti, din Târgul din Vale, trebuie adaptat conform cerinţelor ISU Argeş. În urma modificării proiectului după solicitările ISU, proiectantul care a realizat documentaţia lucrărilor de la sediul Universităţii Piteşti a stabilit că suma necesară lucrărilor se ridică la 7 milioane de lei. Documentaţia a fost depusă şi la Ministerul Educaţiei. „Ducem mai departe «bătaia» cu ISU cu clădirea de aici care trebuie adaptată conform cerinţelor lor. Suntem şocaţi de valoarea tuturor adaptărilor care trebuie făcute aici. Valoarea lucrărilor este de 7 milioane de lei, ceea ce ridică, în calea mea ca manager, o problemă serioasă, de unde îi luăm? Nu-i secret că avem promisiuni serioase din partea Ministerului că ne vor sprijini… Ei ne-au spus că: «Faceţi rapid proiectul de adaptări, veniţi cu el, iar apoi îi dăm drumul şi finanţăm». Acum e problema stabilirii bugetului. Noi am depus proiectul la minister, acum aşteptăm. De asemenea, am stopat finisarea aulei mari pentru că adaptările care trebuie făcute acolo presupun decopertarea întregii aule, atragerea unor coloane de desfumare pe tavan către nişte coşuri care să scoată în timp util fumul etc.”, a precizat rectorul Dumitru Chirleşan la conferinţa lunară a Universităţii din Piteşti.

„Iniţial anticipam vreo 3 milioane de lei”

Rectorul Universităţii Piteşti a mai adăugat legat de problema adaptărilor cerinţelor ISU că se aştepta ca lucrările să coste mult mai puţin: „Noi iniţial anticipam vreo 3 milioane, acum când am făcut proiectul şi a fost depus, anticiparea proiectantului este de 7 milioane. Totuşi este clădirea Ministerului, iar Ministerul nu ne va lăsa acum. Lucrările trebuie făcute până în iulie, dar constructorul ar fi gata în două luni  dacă am avea bani”.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii