Web Analytics

Costică Polexe şi avizul Burţii Constituţionale

de | 15.08.2012 13:51 | Opinii

Vicepreședintele PNL-Argeș, Constantin Polexe, este cunoscut în partid ca un tip care obișnuiește să facă declarații cu un înalt conținut caloric și de proteine, lucru care se poate constata foarte ușor și cu cântarul. El a devenit deja celebru printre colegi grație sau, mai bine spus, dizgrație unor formule preferate, pe care le folosește cu multă abilitate, fără a-și fractura câtuși de puțin limba. Când nu-i convine cum merg treburile, simțind necumpătarea cum se furișează cu perfidie prin partid, nea Costică trage imediat semnalul de alarmă: „Trebuie să strângem șurupul!”. Dacă, dimpotrivă, e mulțumit și-i place, de pildă, cum președintele Ion Popa vrea să-l pună musai într-o funcție de șef, cu leafă XXXL, pe măsura dânsului, atunci verdictul vine cu viteza glonțului: „Are ștofă, dom’le, n-ai ce-i face!”. Sunt însă și situații în care vicele liberal e nedumerit. Adică nu știe dacă e bine sau nu, ori dacă îi place sau nu ce se întâmplă. Atunci, formula sa preferată are un iz filosofic: „Dom’le, e niște chestii, dom’le!”.
Intrarea USL la guvernare l-a luat însă pe picior greșit pe nea Costică. De fapt, l-a prins într-o poziție total incomodă, stând în picioare, fără un scaun de director pe care să se așeze și să-și tragă un pic sufletul. A vrut prefect, a prins Cristian Soare liftul înainte. A vrut vicepreședinte la Consiliul Județean, dar era gata-gata să-l strivească pe însuși președintele Ion Popa, dând să se așeze fără să observe că acesta a fost mai sprinten și ocupase deja fotoliul. Văzând că se strânge „șurupul”, a mai redus din pretenții, să fie măcar un adjunct pe la Casa de Sănătate, ori pe la altă instituție ocrotitoare, dar neam să apuce ceva! Încet-încet, presat de evenimente, a început să-l treacă tot mai tare. Și din ce în ce mai greu să se țină fără să-și satisfacă necesitățile fiziologice de guvernare. Dar ale dracilor toalete prin instituții, toate închise, cu alți mușterii înăuntru exercitându-și actul de guvernare! Ocupat colo, ocupat dincolo, ce să faci? Să faci pe tine?
Abia în ultima clipă, când gândea că nimerește prin tufișuri, ca să fie sfâșiat de capre sau vaci, i-a venit însă izbăvirea. Sub forma unui postuleț pe la Direcția Apelor, ceva gen ajutor de băgător de seamă, negociat înadins de liberali cu PSD-ul, ca să aibă și Polexe unde se ușura de povara lipsei de funcție. Deja angajații Apelor spun că, la ce dimensiuni politice are, nea Costică va reprezenta cu siguranță o atracție turistică pentru întreg bazinul hidrografic argeșean, cam ca Monstrul din Loch Ness. Fapt care va compensa, prin afluxul de curioși, pierderile înregistrate la energia hidro din cauza secetei. Necazul este însă altul. Avem deja informații că, în urma îngrijorărilor organismelor europene privind unele derapaje în rahat survenite la numirea șefilor de instituții de către USL, pentru „deversarea” lui Constantin Polexe la Ape va trebui să se ceară avizul Burții Constituționale.
Mihai BĂDESCU

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii