Web Analytics

Coşmar în serial pentru poliţiştii musceleni. Un agent şef principal a fost agresat de un tânăr fără control

de | 28.06.2017 23:50 | Dezvăluiri

01 politistDouă dosare de ultraj s-au deschis în ultima lună la Câmpulung, acestea fiind instrumentate acum de procurori de la Piteşti, dar incidentele par fără sfârşit. Pe 21 mai s-a produs altercaţia de la Berevoeşti, pe 1 iunie cea de la Mihăeşti, iar pe 18 iunie a avut loc o agresiune la Câmpulung. Mai mult, pe rolul Judecătoriei se află o altă cauză, înregistrată la începutul acestui an.

În dimineaţa zilei de duminică, 18 iunie, poliţiştii de la Câmpulung au fost solicitaţi să intervină la o locuinţă din cartierul Flămânda, iar când au ajuns acolo au găsit un tânăr de 30 de ani, Valeriu Răzvan Vasile, în stare de surescitare, cu părinţii încercând zadarnic să-l potolească. Încercările poliţiştilor de a-l calma au fost inutile, astfel că a fost solicitată prezenţa ambulanţei SMURD şi încă unei patrule poliţieneşti. Răzvan Vasile a fost cu greu prins, iar în momentul în care s-a realizat imobilizarea, el l-a muşcat cu sălbăticie pe unul dintre poliţişti, un agent şef principal. Pus pe targă încătuşat, tânărul s-a liniştit doar după o oră şi după administrarea mai multor calmante. Urla încontinuu şi se zbătea, fapt care i-a determinat pe cei prezenţi să se întrebe dacă nu cumva consumase anumite substanţe sau asociase consumul de alcool cu o anumită medicaţie.
Potrivit informaţiilor pe care de le deţinem şi care vor fi completate pentru ediţiile următoare ale ziarului, poliţiştii susţin că, atunci când au sosit la casa familiei Vasile, părinţii tânărului aveau echimoze şi escoriaţii produse prin lovire sau cădere. Răzvan se înarmase cu o curea cu cataramă mare cu care a stopat o vreme intervenţia poliţienească. Muşcătura pe care i-a aplicat-o agentului putea provoca, potrivit explicaţiilor unui medic, chiar retezarea degetului mare. Poliţistul afectat a fost nevoit să-şi facă analizele, a fost tratat antirabic, antitetanos şi cu antibiotice, iar timp de un an trebuie să fie vaccinat profilactic. În zilele următoare va scoate certificat medico-legal şi este posibil să fie constituit un nou dosar de ultraj. Din câte am aflat, până ieri magistraţii încă nu înregistraseră o asemenea cauză.

Scandal cu înjurături în miez de noapte

La doar o săptămână după cazul de la Flămânda, scandal a apărut într-una din zonele periculoase ale Câmpulungului, lângă blocul 17 din Vişoi. Un tânăr a fost amendat pentru consum de alcool în public, apoi a urmat duelul înjurăturilor cu poliţiştii. Pe de altă parte, una din vechile probleme ale cartierelor de blocuri din municipiul muscelean a fost ignorată: un petrecăreţ care deranja vecinii cu muzică şi chiuituri a scăpat de intervenţia organelor legii.
Revenind la cazurile de ultraj, Judecătoria Câmpulung instrumentează acum unul dintre acestea. Asupra acestuia, dar şi legat de incidentul de la Flămânda, vom reveni cu mai multe amănunte.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii