Web Analytics

Cosirea ierbii devine o joacă de copil pe orice teren cu o motocoasă Stihl

de | 29.05.2020 15:47 | Economie

În grădini există mereu ceva de făcut chiar şi în locurile greu accesibile. Aici este nevoie de flexibilitate: un domeniu de utilizare perfect pentru o motocoasă Stihl.
Acolo unde trebuie cosită iarba, inclusiv pe teren accidentat sau dificil, o motocoasă Stihl se află în elementul ei.
În funcţie de puterea motorului şi de unealta de tăiere, posibilităţile de utilizare merg de la simpla cosmetizare a marginilor de gazon până la rărirea tufişurilor noduroase. Clasele de putere atât de variate te ajută în alegerea utilajului adaptat necesităţilor tale.

Tipuri de motocoasă Stihl:

Motocoasă Stihl ușoară – pentru ultima finisare la întreţinerea spaţiului verde

Motocoasa Stihl uşoară şi simplu de manevrat asigură ultimul retuş la lucrările de întreţinere a terenului şi peisajului. Aceasta reprezintă completarea ideală a coasei clasice şi se utilizează acolo unde, după cosirea clasică, este nevoie de lucrări suplimentare. Chiar şi cosirea unor suprafeţe de gazon mai mici este realizată rapid cu aceste utilaje.

Motocoasă Stihl de putere medie – uşoară, simplu de manevrat şi multifuncţională

Acolo unde trebuie cosită iarba, inclusiv pe terenuri abrupte cu pomi şi tufişuri, o motocoasă Stihl răzbate prin orice tip de vegetaţie. În funcţie de echipare şi de unealta de tăiere, posibilităţile de utilizare merg de la cosmetizarea marginilor de gazon până la rărirea hăţişurilor noduroase.

Motocoasă Stihl de putere mare – pentru întreţinerea terenurilor agricole şi forestiere

De la motocoasa Stihl uşoară FS 300 până la puternicul utilaj de rărit Stihl FS 550 – pentru motocoasele Stihl din gama profesională se oferă o multitudine de posibilităţi de utilizare. Gama se întinde de la cosirea ierbii sau a hăţişurilor rezistente, de-a lungul marginilor de şosea şi a povârnişurilor, până la reducerea numărului de trunchiuri la îngrijirea arboretelor. Siguranţa ridicată în exploatare şi confortul de lucru în timpul manevrării permit utilizarea economică a utilajelor.

Motocoasă Stihl electrică – pentru o tăiere perfectă în jurul obstacolelor

Cu o motocoasă Stihl electrică cosești cu uşurinţă vegetaţia de pe suprafeţe de mici dimensiuni, margini de gazon şi de pe straturile din jur casei. Motoarele deosebit de uşoare sunt ideale pentru lucrările de întreţinere efectuate în zone cu zgomot interzis. Modelele Stihl FSE 31 şi FSE 41 sunt recomandate pentru cosirea marginilor de gazon şi pentru mici lucrări de întreţinere asupra pomilor, drumurilor şi treptelor. Modelele puternice Stihl FSE 60 şi FSE 71 pot fi folosite şi la cosirea suprafeţelor mici.

Motocoasă Stihl cu acumulator FSA – Fără fir, zero emisii, fără noxe

Utilaje alimentate din acumulatori, cu performanțe superioare în tunderea ierbii.
Totodată, Stihl mai oferă și alte dispozitive de tăiere, precum: capete tăietoare cu fir de cosire, capete tăietoare cu cuţite de tăiere din material sintetic, dispozitive de tăiere a ierbii sau cuţit pentru desiş.

Nu uita de protecție!

Pentru a putea lucra cât mai sigur posibil, în timpul lucrului cu motocoasa Stihl trebuie să porți, pe lângă tehnologia sigură, şi îmbrăcăminte şi echipamente corespunzătoare. Nu trebuie să porți îmbrăcăminte care se poate agăţa de materialul lemnos sau mărăcini. De asemenea nu trebuie să porți şaluri, cravată sau podoabe. Dacă ai păr lung, prinde-l de exemplu cu o plasă.

Poartă protecţie facială şi poartă întotdeauna ochelari de protecţie.
Poartă protecţie auditivă „personală” – de exemplu capsule pentru urechi.
Pentru mâini, poartă mănuşi rezistente, confecţionate de preferinţă din piele.
Pentru picioare, poartă îmbrăcăminte strânsă pe corp.
În ceea ce privește încălţămintea de protecţie, alege ghete robuste cu talpă antiderapantă.

Cu toate acestea, trebuie să ții minte că îmbrăcămintea de protecţie nu poate face totul! Nici o îmbrăcăminte de protecţie nu poate oferi protecţia absolută. De aceea ea nu poate înlocui o tehnologie de lucru sigură. Respectă neapărat indicaţiile din instrucţiunile de utilizare ale motocoasei tale.
În cele din urmă, amintește-ți că indiferent ce intenţionezi să faci pentru întreţinerea terenului, gazonului sau peisajului – la Stihl vei găsi cu siguranţă unealta de tăiere adaptată optim la motocoasa şi obiectivele tale.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii