Coroane de flori în memoria Gâscanului! Nicolae Dobrin ar fi împlinit 74 de ani

de | 26.08.2021 17:00 | Actualitate, Home, Sport

Aniversare tristă pentru fotbalul argeşean. Pe 26 august 1947 s-a născut Nicolae Dobrin, unul dintre cei mai talentaţi fotbalişti români. Cunoscut și ca Gâscanul sau Prințul din Trivale, istoria fotbalului românesc îl reține ca pe unul din cei mai mari fotbaliști români, un maestru al driblingului și al fentei, un model în executarea paselor și a loviturilor libere.

A fost ales de trei ori cel mai bun fotbalist al României, în anii 1966, 1967 și 1971. A debutat în prima divizie la vârsta de 14 ani și 10 luni, într-un meci Știința Cluj – Dinamo Pitești, dând dovadă de calități tehnico-tactice deosebite. A evoluat aproape întreaga sa carieră pentru echipa FC Argeș Pitești, cu care a câștigat două titluri de campion național, în 1972 și 1979.

Prinţul din Trivale s-a stins din viaţă pe 26 octombrie 2007, la Spitalul Județean Pitești, după ce a pierdut lupta cu o boală nemiloasă. Chiar dacă peste câteva luni se vor împlini 14 ani de la la dispariţia sa, Nicolae Dobrin va rămâne veşnic în inimile fanilor argeşeni, colegilor de echipă şi oficialilor clubului din Trivale.

 

Citește și Salarii de 10.000 euro lunar la FC Argeş şi doar de 3.000 la CS Mioveni

 

Au depus coroane de flori în memoria Gâscanului

Însoţit de câţiva reprezentanţi ai autorităţilor locale, dar şi de mai mulţi oficiali ai clubului FC Argeş, primarul Cristian Gentea a depus o coroană de flori în culorile alb-violet la statuia Gâscanului, amplasată în incinta arenei din Trivale. În numele piteştenilor, edilul a ţinut să-i aducă un omagiu idolului fotbalului argeșean care prin jocul său a bucurat întreaga ţară.

Gentea le-a adus aminte actualilor fotbaliști că poartă tricoul unui club legendar care l-a dat istoriei fotbalului pe marele Dobrin. Primarul le-a cerut jucătorilor să redreseze cât mai repede situaţia din clasament pentru a cinsti aşa cum se cuvine memoria Gâscanului.

Distribuie!

Articol scris de Marius Ionel

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

Administrația Bazinală de Apă Argeș- Vedea avertizează…
Administrația Bazinală de Apă Argeș- Vedea avertizează…

Administrația Bazinală de Apă Argeș- Vedea avertizează că la această oră este nevoie să folosim rațional rezervele de apă pentru toate folosințele. Administrația Bazinală de Apă Argeș- Vedea monitorizează permanent volumele din principalele lacuri de acumulare și...

Film în premieră la Cinematograful ”București”
Film în premieră la Cinematograful ”București”

Sâmbătă, 9 iulie 2022, ora 18:00, la Cinematograful de artă ”București” va fi proiectat, în premieră, filmul „Copilul teribil”, cu Oliver Masucci, Hary Prinz, Katja Riemann, Felix Hellmann și Anton Rattinger în rolurile principale, în regia lui Oskar Roehler. Filmul a...

Petre Daea va prelua Ministerul Agriculturii
Petre Daea va prelua Ministerul Agriculturii

Petre Daea va prelua Ministerul Agriculturii, în urma demisiei lui Adrian Chesnoiu. Conducerea PSD a votat, miercuri, în şedinţa Consiliului Politic Naţional, ca acesta să fie titularul de la Agricultură, au precizat din Partidul Social-Democrat, pentru news.ro. PSD...