Web Analytics

Cornel Sorescu, remunerat cu peste 1.000 lei pe lună de FRF pentru a vota cu Burleanu

de | 18.04.2018 19:23 | Sport

13 BurleanuIncredibil! Șefii fotbalului românesc fac tot ce le stă în putință pentru a-și păstra fotoliile. Cum miercuri, 18 apriie, sunt alegeri pentru șefia Federației Române de Fotbal, actualul președinte Răzvan Burleanu ține neapărat să-și păstreze funcția. Așa se face că a găsit soluții pentru  a plăti șefii de AJF-uri din țară cu aproape un salariu pe lună tocmai pentru ca aceștia să-i acorde votul. Este și cazul președintelui Cornel Sorescu de la Asociația Județeană de Fotbal Argeș, cel care este încadrat instructor pentru arbitri și este remunerat cu 1.000 lei lunar. Iată în continuare ce spune presa centrală despre acest subiect, dar şi preşedintele Sorescu.

„Această metodă este o formă de mituire a votanților”

„Administrația FRF își asigură victoria la alegerile din mai 2018. Cum sunt «momiți» șefii AJF-urilor? Conducerea federației este disperată să-și prelungească cu patru ani domnia la «Casa Fotbalului»”, scriu colegii de la Libertatea. „FRF îi plătește pe 8 dintre șefii de AJF-uri ca și coordonatori regionali. Asta i-a supărat pe ceilalți șefi de AJF-uri. S-au certat între ei, pe grupul de Whattsap. În urma acestei revolte interne, s-a găsit o formulă să fie plătiți și restul. Cum? Au fost încadrați ca instructori de arbitri. Este vorba despre Boca, Sorescu, Toma, Jiga… Suma primită de fiecare AJF-ist este de 1.000 de lei pe lună. Sunt 42 de AJF-uri. Dacă fiecare șef de AJF mai atrage cel puțin un club care să-l voteze pe Burleanu, din start sunt 84 de voturi adunate pentru actuala administrație. Această metodă este o formă de mituire a votanților”, spun cei din fotbal.
Dragostea federației pentru organizațiile care vor vota la viitoarele alegeri este nemărginită. FRF curtează diferite primării și cluburi de copii și juniori: „Unele, au primit în dar noul tricou branduit al naționalei și diverse cărți editate de către federație. Este o formă de a cumpăra bunăvoința cluburilor”, mai susține presa centrală.

„Fiecare votează cu cine consideră că e mai bun pentru fotbalul românesc”

Cornel Sorescu, președinte AJF Argeș: „Eu primesc 1.850 de lei pe lună, nu 1.000 lei. Primesc pentru dezvoltarea arbitrajului la șase județe în afară de județul nostru. Cine plătește să mergi în județele respective să vezi arbitrii de acolo și toate cele? Treaba asta eu am făcut-o și gratis atâția ani de zile. În privința votului, fiecare votează cu cine consideră el că e mai bine și mai bun pentru fotbalul românesc”.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii