Coreea de Nord a efectuat un nou test cu rachetă balistică

de | 22.05.2017 09:56 | Actualitate

racheta coreeaÎn această dimineață, Coreea de Nord a confirmat “succesul” unui nou test cu o rachetă balistică cu rază medie de acțiune, care este “gata pentru a fi utilizată în operațiuni militare”, au anunțat autoritățile de la Phenian prin intermediul agenției oficiale KCNA.

SUA au trimis un nou portavion spre Coreea, dar nu din cauza Phenianului În cursul zilei de duminică, lumea întreagă a fost șocată la auzul efectuării unui nou test de către Coreea de Nord, care a lansat o rachetă balistică cu rază medie de acţiune din zona coastelor nor-estice ale peninsulei. Racheta a căzut după un parcurs de cca 500 kilometri, în Marea Japoniei, în afara zonei comerciale.

Este al doilea tir în decurs de o săptămână, primul fiind exact acum șapte zile, când o rachetă de tip Hwasong-12 a parcurs circa 700 de kilometri, căzând tot în zona neutră a Mării Japoniei. Și tirul de ieri a fost supervizat direct de liderul nord-coreean Kim Jong-Un care a aprobat după test “desfășurarea acestui sistem de armă”. Racheta Pukguksong-2 este o versiune terestră, existând și o variantă care poate fi lansată de pe un submarin.

Kim Jong-Un a declarat că “Datele tactice și tehnice sunt conforme cererilor Partidului, iar acest tip de rachetă trebuie să fie produs rapid la scară largă pentru a înzestra forța strategică a armatei populare coreene”, citează KCNA.

În trecut, Coreea de Nord a procedat la două teste cu rachete cu rază lungă de acțiune. În privința unei rachete care să pună în pericol teritoriul SUA, președintele american a declarat că “Aceasta nu se va întâmpla”. Imediat după efectuarea acestui nou test, au avut loc reacții internaționale. Cel mai dur masaj a venit din Japonia, cabinetul premierului Yoshihide Suga declarând că Tokio “nu poate tolera aceste acte repetate de provocare”, transmite Reuters.

Reacții dure au avut și SUA și Coreea de Sud. De altfel, la cererea acestor trei state, Consiliul de Securitate al ONU se va reuni marți, într-o ședință de urgență cu uşile închise pentru a discuta situația creată după ultimul test nuclear, susține ro.sputnik.md.

Distribuie!

Articol scris de Marius Ionel

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii