Web Analytics

„Copilul nu a trecut peste acel moment cu mărţişorul… Mai este de lucrat cu el la psiholog”

de | 10.03.2021 15:59 | Actualitate, Dezvăluiri

# Declară Ionuț Bălașa, tatăl elevului, într-un interviu acordat Jurnalului de Argeș # Cazul băieţelului de la Slobozia umilit de învăţătoare pentru mărţişorul primit

Nicolae, un elev de clasa a III-a de la şcoala primară din comuna argeşeană Slobozia, nu mai doreşte să meargă la şcoală. El a reclamat că învăţătoarea Gheorghița Amzărescu (în fotografie, alături de elevul său) l-a umilit după ce i-a oferit un mărţişor, spunându-i că mărţişorul confecţionat de el este urât. Incidentul s-a produs luni, 1 martie. Elevul a mers la şcoală cu o ciocolată şi un mărţişor confecţionat de tatăl său şi i le-a oferit învăţătoarei, numai că, după cum spune băieţelul, aceasta l-ar fi umilit în faţa colegilor, spunându-i că mărţişorul este urât şi că el nu a fost în stare să cumpere un mărţişor de calitate. Băieţelul a ajuns acasă plângând şi le-a spus părinţilor că învăţătoarea l-a jignit. Pe de altă parte, învățătoarea susține că i-a spus băiatului de ce a cheltuit banii, când a văzut mărţişorul mai mare, gândindu-se că este cumpărat, și că în niciun caz nu i-a spus că nu îi place mărţişorul. Ce a făcut Ionuț Bălașa, tatăl lui Nicolae, după cele întâmplate, puteți citi în interviul acordat de acesta Jurnalului de Argeș.

# Cum se simte Nicolae după acel episod de 1 Martie?
– Am fost astăzi (luni, 8 martie, n. red.) cu el la școală și am sperat să ne întâlnim cu doamna inspector, dar nu a venit. Doar astăzi (luni, 8 martie, n. red.) am mers cu copilul la școală, pentru că în restul zilelor am mers la psiholog. Am stat două ore pe holul școlii, am mers la medicul de familie și copilul a fost consultat. Este răcit și ni s-a dat scutire câteva zile, pentru că nu se primește la școală cu simptome din acestea.
# Cum a fost la psiholog?
– A fost bine. Nicidecum cum a spus doamna învățătoare, că este hiperactiv. Nu există acest diagnostic din partea unui specialist. Doamna învățătoare și-a permis dânsa să pună diagnosticul acesta.
# Am înțeles că ați făcut o sesizare la Inspectoratul Școlar…
– Am făcut o sesizare scrisă la școală către Inspectoratul Școlar Argeș și nu am primit niciun răspuns, nici măcar un telefon nu am primit. Am scris în această sesizare tot ce mi-a spus copilul despre cele întâmplate la acel moment.

Citește și Centre de vaccinare mobilă pentru angajații din învățământ, în spațiile UPIT

Citește și Abonamentele pentru elevi se pot elibera și la sediul unităților de învățământ. Vezi în ce condiții

„Soluția ar fi să-l mutăm la o școală din altă comună, dar sperăm să nu mai existe astfel de probleme pe viitor”

# Trebuia ca d-na inspector școlar general Murguleț să vină la Slobozia, așa cum spuneați mai înainte?
– Eu am așteptat-o. Eu am anunțat că vin la școală și am sperat că ne vom întâlni, ca să rezolvăm problema. S-a spus, la un moment dat, că părinții nu au fost prezenți, dar eu am fost anunțat prea târziu. La ora 10 am fost anunțat de dl. director și mă aflam cu copilul la psiholog.
# Aveți în vedere să mutați copilul la o altă clasă, la o altă școală?
– De la clasă nu poate fi mutat, pentru că la clasă este singura învățătoare și este singura clasă. De la școală am luat în calcul să-l mutăm, ne-am gândit și la această variantă, pentru că nu este singura dată când pățește astfel de lucruri. Ne gândim la binele copilului… Soluția ar fi să-l mutăm la o școală din altă comună, dar sperăm să nu mai existe astfel de probleme pe viitor. Oricum, așteptăm și noi o decizie din partea Inspectoratului Școlar General. Nu știm absolut nimic…
# Se poate spune că Nicolae a trecut cu bine, psihologic, peste acest episod?
– Copilul nu a trecut peste acel moment cu mărțișorul… Mai este de lucrat cu el la psiholog. Mai sunt ședințe la psiholog la care trebuie să meargă, pentru că o evaluare nu se face din 3-4 ședințe.

 

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii