Web Analytics
scris joi, 25.07.2024

Copiii cu autism din Argeș, ajutați să-și exprime emoțiile prin artă în cadrul unui proiect cofinanțat de CJ

Copiii cu autism din Argeș, ajutați să-și exprime emoțiile prin artă în cadrul unui proiect cofinanțat de CJ

Peste 60 de copii și tineri cu autism din cadrul Asociației Părinților Copiilor cu Autism Argeș au participat la un proiect cofinanțat de Consiliul Județean Argeș.

Proiectul „Emoție și culoare prin artă” a constat în două etape. Prima a fost o tabără de vară în localitatea Horezu, în perioada 21-23 iunie. Iar weekend-ul trecut a avut loc atelierul la sediul principal al APCA Argeș, Centrul de zi pentru persoane adulte cu dizabilități „Sfântul Mihail”, din Bvd I.C.Brătianu nr. 36 Pitești. Copiii și tinerii cu nevoi speciale au fost ajutați de către traineri specializați să-și exprime emoțiile și creativitatea prin desen, pictură, art craft, au făcut terapie ocupațională prin gătit, sport, dar s-au bucurat să vizioneze și un film împreună.

„Suntem profund recunoscători Consiliului Județean pentru sprijinul oferit, care ne-a permis să organizăm acest atelier de creație unicat, menit să aducă bucurie și dezvoltare copiilor și tinerilor cu dizabilități”, a declarat președintele Asociației, Andreea Badea, în deschiderea Atelierului de creație din acest weekend.

Citește și Mândri de ei! Zeci de copii din Piteşti s-au întors cu premii de la Campionatul Mondial de Dans din Olanda

„Ne dorim să promovăm incluziunea socială”

„Toate aceste activități au fost concepute pentru a stimula creativitatea, coordonarea și dezvoltarea emoțională a participanților, asigurându-le un mediu sigur și stimulativ. Prin acest proiect, ca și în toate proiectele pe care le derulăm, ne dorim să promovăm incluziunea și să sprijinim dezvoltarea personală și socială a copiilor și tinerilor cu dizabilități. Mulțumim încă o dată Consiliului Județean Argeș pentru susținerea lor neprețuită, care a făcut posibilă realizarea acestui eveniment special”, a completat conducerea Asociației Părinților Copiilor cu Autism Argeș.

Proiectul „Emoție și culoare prin artă” a fost declarat câștigător în urma unui apel de proiecte organizat la sediul CJ Argeș în cursul lunii martie a.c. Valoarea finanțării nerambursabile de la bugetul județului Argeș a fost de 33.000 Ron, APCA Argeș având o participare de numai 10%. Mai multe informații despre etapele desfășurării proiectului se pot găsi pe site-ul http://www.autismulinarges.ro, dar și pe pagina de facebook a Asociației Părinților Copiilor cu Autism Argeș.

Orice ajutor este binevenit!

Oricine dorește să facă o donație pentru a susține eforturile Asociației în a oferi ore de terapie gratuită copiilor și tinerilor cu autism din județul Argeș, de asemenea oricine dorește să susțină și să se implice în proiectele și dezideratele Asociației o poate face atât online, cât și la cele două sedii din Pitești, unde Asociația funcționează pe bază de contract cu chirie: Bvd. I.C.Brătianu nr.36, respectiv din str. Fântânii nr. 27.

Cont bancar BCR donații persoane fizice – Asociația Parinților Copiilor cu Autism Arges:
RO 35 RNCB 07891 2060 1740 001
Detalii de plată: DONAȚIE.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită