Web Analytics

Copii, tineri și bunici au cules afine pe plantațiile Institutului Pomicol Mărăcineni

de | 15.07.2021 13:03 | Actualitate

 


 
 
 
 
 
 
 
Institutul de Cercetare și Dezvoltare pentru Pomicultură de la Mărăcineni, Argeș a organizat astăzi, 15 iulie o acțiune inedită. Timp de  3 ore, între  8,00 și 11,00 specialiștii institutului i-au poftit pe piteșteni dar și pe locuitorii din împrejurimi la cules de afine, direct în plantație. Iar aceștia nu au întârziat să apară, încântați de posibilitatea de a recolta, direct din plantație delicioasele fructe dar și de prețul plătit pe kilogram (80 de lei), adică nici jumătate de prețul pieței. Astfel, peste 150 de persoane au participat la culesul afinelor până la ora 10,00, multe diind persoane tinere dar și bunici cu nepoțeii.
Tot cu acest prilej, în aula instituției s-au strâns invitații la sesiunea științifică „Cultura afinului în România. Inovație varietală și tehnologică”.
Citește și Institutul Pomicol de la Mărăcineni e pe cale să breveteze un nou soi de măr
Primarul Piteștiului, Cristian Gentea, a fost unul dintre cei care au onorat invitația dr. ing. Mihail Coman, directorul institutului argeșean, și a fost prezent la deschiderea lucrărilor simpozionului științific.
Specialiștii în horticultură au avut discuții despre noi tehnologii, inovație și varietate în cultura afinului, dar și despre evoluția climei, ca factor esențial în creșterea afinului. Tot aici au fost dezbătute probleme de actualitate ale agriculturii cum ar fi noua sesiune PNDR și au avut loc câteva au demonstrații de aplicare a tratamentelor fitosanitare utilizând drona.
 

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii