Web Analytics

Controale și sancțiuni în industria textilă din Argeș

de | 11.06.2020 11:50 | Actualitate

În perioada 02-06 iunie a.c., s-a desfăşurat campania națională privind identificarea cazurilor de muncă nedeclarată și respectarea prevederilor legale în domeniul sănătății și securității în muncă la angajatorii care îşi desfăşoară activitatea în domeniile: fabricarea produselor textile, confecții, pielărie și încălțăminte. În cadrul acestei campanii, inspectorii ITM Argeș au dat amenzi de peste 112.800 lei.

În vederea diminuării numărului de persoane ce desfăşoară muncă nedeclarată, ITM Argeş a efectuat un număr de 72 controale, iar la 2 angajatori au fost identificate 2 de persoane care prestau muncă nedeclarată.Valoarea amenzilor aplicate este 40.000 lei. „Alte deficienţe constatate și sancțiuni aplicate în urma controalelor, în afară de cele pentru muncă nedeclarată, au fost pentru neevidențiere timp de muncă și neeliberare de către angajator a adeverinței de vechime la încetarea activității. Pentru acestea au fost aplicate 10 amenzi, valoarea totală a acestora fiind de 13.800 lei”, transmit reprezentanții ITM Argeș într-un comunicat de presă.

Inspectorii ITM au făcut verificări și în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. Astfel, în baza legii 319/2006 privind securitatea şi sănătatea în muncă, au fost efectuate 74 controale și au fost aplicate 15 amenzi, valoarea totală a acestora fiind de 59.000 lei. „Deficienţele constatate în urma controalelor: lipsă instruire SSM; lipsă control medical periodic; lipsă echipament individual de protecţie; neprezentare documente”, se mai arată în comunicatul celor de la ITM Argeș. (Sursă foto: hotnews.ro)

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole