Controale de amploare în Argeș. Amenzi de peste 13.000 lei

de | 26.06.2020 16:16 | Actualitate

Prefectul Emanuel Soare a dispus efectuarea de controale ample în județ, în contextul creșterii accelerate a numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus. Numarul persoanelor diagnosticate cu COVID 19: 704 până azi, în Argeș. Prefectul județului îi îndeamnă pe argeșeni să respecte regulile de distanțare fizică, să evite zonele aglomerate și să poarte masca de protecție în spațiile închise. Acțiunile de control vor continua, în forță, pe tot parcursul stării de alertă.

Astfel, în ultimele 24 de ore, echipe mixte de control au acționat cu predilecție în Pitești, pentru a verifica dacă se aplică măsurile de prevenire a răspîndirii infecțiilor cu COVID-19. În zona Găvana, echipe mixte de control au efectuat verificări în piețe, magazine de cartier, hypermarketuri, săli de jocuri de noroc și în mijloacele de transport în comun.

Polițiștii argeșeni au aplicate 65 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare totală de 13.000 de lei. Jandarmii argeșeni, la rândul lor, au aplicat două sancțiuni. Aceștia au dat o amenda de 500 lei și un avertisment pentru nepurtarea măștii de protecție în interiorul unui magazin.

ITM: Peste 50 de agenti economici au fost verificați

ITM Argeș a efectuat acțiuni de control pentru a verifica dacă se respectă măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus, dar și prevederilor legale în ceea ce privește relațiile de muncă.

Astfel, în domeniul relațiilor de muncă, au fost controlați 50 de agenți economici, fiind sancționate contravențional 11 societăți comerciale. În total, au fost aplicate amenzi în valoare de 98.300 lei. De exemplu, pentru muncă fără forme legale au fost aplicate 3 amenzi (în total 60.000 lei) și o amendă pentru primirea la lucru a unei persoane cu contract de muncă suspendat (20.000 lei).

În domeniul sănătății și securității în muncă, au fost controlați 33 de agenți economici. 17 societăți au fost sancționate contravențional, aplicându-se amenzi în valoare totală de 12.000 lei (8.000 lei pentru lipsa instruirii suplimentare și 4000 lei pentru necomunicarea unui eveniment). Pentru alte deficiențe constatate, au fost dispuse 17 măsuri, cu termen de realizare, pentru intrarea în legalitate, transmite Prefectura.

ISU: 13 amenzi în valoare de 4700 lei

Angajații ISU au verificat dacă se aplică prevederile Legii 55/2020, a stării de alertă. “Au fost verificate 262 de persoane și 12 operatori economici. Au fost date 13 amenzi pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare totală de 4700 lei”, se mai arată in comunicatul de presă. Sursă foto: Instituția Prefectului Argeș.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii