Contrapunct. Scrisoare deschisă către un fost prieten

de | 10.02.2011 13:29 | Opinii

Dl Iulian Corbu este consilier local PDL şi a avut sloganul electoral “politica bunului simţ”. Un fel de Maica Tereza. Dacă mă întâlnesc cu el, afirmă că suntem prieteni. Dar asta nu-l opreşte ca împreună cu Don Corleone de Budeasa, alias Mircea Andrei (felicitări ziaristului care l-a potcovit, dau o bere), şi cu Ştefan Ciocănel, să anuleze Jurnalului de Argeş două contracte de prestări servicii cu firme din haloul PDL. Prin presiuni urâte. Nu a fost o concurenţă pentru bani şi s-o câştige ei. Nu, au făcut un rău gratuit (Din acest punct de vedere se pot lua de mână cu Adrian Miuţescu. Când acesta avea putere multă, ne-a blocat un contract. Doar atâta a putut să facă pentru Jurnalul de Argeş). Au încercat să rupă şi contractul cu primarul Frătică de la Bradu, dar n-au putut. Pentru că Frătică e om, nu e Maica Tereza, iar Jurnalul de Argeş nu face o presă perfectă, dar încearcă să facă o presă corectă. Să afle cu această ocazie şi don Corleone de Budeasa că Jurnalul de Argeş a fost alături de Frătică şi PDL în lupta cu fostul primar de Bradu – PSD, omul lui Nicolescu (pe alte localităţi am colaborat foarte bine cu preşedintele PSD, c-aşa e în tenis!). Iar când a fost instalat cu ajutorul jandarmilor, la o lună după ce câştigase alegerile, ultimul din ţară, Florin Frătică mai avea alături doar Jurnalul de Argeş şi pe Gogu Davidescu. Unde era Maica Tereza, prim vicepreşedintele PDL, Iulian Corbu? Unde erau ceilalţi derbedei politici din PDL? 
Ei bine, în legătură cu Iulian Corbu aproape că nu există zi de la Dumnezeu să nu aflu că iar a spus sau a propus ceva de rău privitor la Jurnalul de Argeş. În şedinţe la partid, la PDL, sau în adunări mai restrânse. A început să nu mai fie prea agreat, drept pentru care oamenii spun imediat ce i-a mai debitat mintea lui Iulică Corbu. Iar faptul că el continuă cu răutăţile, deşi ştie că în secunda doi se află, înseamnă că ori vorbeşte gura fără el ori gura ştie ce spune dar arată că e un om cu mai multe feţe, dar niciuna de om. Rău şi într-un caz şi în altul.
Oricum, în opinia mea, dl Iulian Corbu nu se pricepe deloc la presă, rar citeşte presa, nu iubeşte presa, ba chiar o urăşte, dar simte că e necesară. Dacă, din punct de vedere politic, apare în presă că nu e chiar brunet, înalt, cu ochi albaştri şi cu păr pe piept, el crede că problema e la presă, că nu vede bine. El nu crede că din punct de vedere al marketingului politic înseamnă manipulare urâtă să ai sloganul electoral “politica bunului simţ” şi să încerci în acelaşi timp să le faci rău altor oameni, fie ei chiar adversari politici. Având acest slogan trebuie să fii, pe bune, ca Maica Tereza. Nu mai are dreptul să umble cu strâmbe. Şi, dacă e Maica Tereza, nu are voie să stea cu limba în urechea lui Boureanu sau a lui don Corleone de Budeasa şi să-şi lucreze colegii de partid sau presa rea, plătită de Nicolescu. Aşa a fost Iulică Corbu şi faţă de Boureanu, pe care a reuşit până la urmă să-l bage în rahat, stricându-i mai întâi relaţiile cu presa şi mai apoi cu toată lumea. Reţetă pe care o probează acum şi pe senatorul Mircea Andrei.
Ba, Maica Tereza – Iulian Corbu poate să bage cuţitul şi-n prieteni, şi-n duşmani, explicând convingător că face politica bunului simţ.
Într-o zi, pe vremea când făcea politica bunului simţ colectând caşcavalul în slujba lui Cristi Boureanu, cu un aer de om care ştie multe, mi-a spus: ”voi, presa, ar trebui să scrieţi că Nicolescu fură”. ”Măi Iulică, eu nu ştiu. E posibil, dar nu poţi scrie aşa, fără nicio probă”, zic eu. ”Ba, dacă n-aţi atârna voi, toată presa, la banii lui, ar trebui să scrieţi că fură”, zice el cu acelaşi aer de om care ştie multe. Atunci i-am zis: ”Iulică, uite care e situaţia, eu scot reportofonul şi tu zici că Nicolescu fură şi eu public în Jurnalul de Argeş ce zici tu”. Atunci Iulian al meu face ochii mari şi zice: ”Aaaa, păi nu aşa”. ”Păi de ce nu aşa, Iulian?”, zic eu. ”Păi ce, eu sunt presă? Voi trebuie să scrieţi”, mi-a zis Iulian cu acelaşi aer de om care ştie multe. Se întâmplau cele de mai sus cu aproape trei ani în urmă, înaintea alegerilor locale din 2008.
Cristian VASILE

P.S. Diferenţa e una singură între Nicolescu şi Maica Tereza de cârciumă, don Corleone de Budeasa şi Ştefan Ciocănel. Nicolescu e om.

Acest articol este despre:

Distribuie!

Articol scris de Jurnal de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

”Good vibes” pentru prima oară pe scena Filarmonicii Pitești
”Good vibes” pentru prima oară pe scena Filarmonicii Pitești

Festivalul internațional de canto pentru copii și tineret ”Good vibes” s-a desfășurat la Pitești, în perioada 20-21 mai 2022.  La această competiție, s-au înscris peste 200 de copii, din care au rămas 100 de copii, după preselecții, din România, Republica...

Pitești: Reabilitarea scărilor publice, pe strada Făgăraș
Pitești: Reabilitarea scărilor publice, pe strada Făgăraș

Primăria Municipiului Pitești, prin Administrația Domeniului Public, a executat lucrări aferente proiectului ”Reabilitare scări publice strada Făgăraș, zona blocurilor E1-E2, E2-E3, E3-E4 - Școala Gimnazială Alexandru Davila, municipiul Pitești, județul Argeș”....


Loading RSS Feed