Web Analytics

Continuă şicanările pentru construcţia mall-ului din Tudor Vladimirescu

de | 13.06.2019 13:53 | Dezvăluiri

La începutul acestui an era eliberat avizul de mediu pentru construirea mall-ului din Tudor Vladimirescu, a pasajului rutier și pietonal care va lega acest cartier de axul central al orașului peste calea ferată, a unui sens giratoriu, a unui bloc de locuințe de 16 etaje și a tot ceea ce ar însemna crearea unui pol social și economic în acea zonă destul de anostă a Piteștiului.

Unii vecini contestă mall-ul, compania Prime Kapital s-a adresat Parchetului pentru șantaj

În mod normal, acest aviz ar fi trebuit să deschidă calea procesului de acordare a celorlalte avize și autorizații necesare acestei investiții, inclusiv a autorizației de construcție. Numai că, în buna tradiție românească, atunci când ceva merge bine trebuie să se întâmple altceva care să strice lucrurile și, pe cale de consecință, au apărut contestatarii, diverse ONG-uri sau chiar unii dintre vecini.
Compania ”Prime Kapital”, care va investi 80 de milioane euro în această zonă, o are ca principal contestatar al investiţiei pe iubita unui amic ce deţine un alt centru comercial în Piteşti. Anul trecut, Matei Alexandra Elena a cumpărat o casă chiar pe strada de lângă viitorul mall. Dezvăluirile privind legăturile acesteia cu unul dintre amicii familiei care deţine centrul comercial Jupiter City în comuna Bradu, la ieşirea din Piteşti, au fost făcute de către presa locală și națională. La scurt timp după ce a cumpărat o casă pe strada Dragoş Vodă, Alexandra Elena Matei a devenit principalul contestatar al viitorului centru comercial din Piteşti ce va purta numele Argeş Mall.
Compania Prime Kapital a sesizat Parchetul în această primăvară pentru şantaj după ce doi vecini au cerut firmei 200.000 de euro pentru a-şi da acordul pentru viitoarea pasarelă, ameninţând, în cazul neprimirii banilor, cu o acţiune în instanţă. Surse judiciare au confirmat că la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti a fost înregistrată, la începutul lunii aprilie, o plângere prealabilă depusă de către compania Prime Kapital, în care procurorilor le sunt aduse la cunoştinţă „faptele de natură penală săvârşite de către soţii Aurelia şi Marian Mincă din Piteşti, ce constau în acţiuni ce pot fi încadrate la prevederile art. 207 din noul Cod Penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj, sens în care solicităm tragerea la răspundere penală a celor doi făptuitori”.
Iată în continuare ce spun despre această situație investitorul Constantin Pănescu de la Metabet, unul din proprietarii terenului ce va fi vândut către dezvoltatorul mall-ului, dar și primarul Piteștiului, Cornel Ionică.

Pănescu: „Sunt procese, ne-au dat în judecată la București, avem termen prin luna iulie…”

Constantin Pănescu de la Metabet ne-a declarat: „Nu putem vorbi de o delocalizare în zona în care va veni mall-ul din Tudor. Încerc o delocalizare, dar deocamdată sunt discuții. Caut să găsesc o locație undeva lângă calea ferată. Deocamdată suntem, așa, în gândiri… Sunt procese, vecinii ne-au dat în judecată la București, avem termen prin luna iulie… Actele se fac prin mine, ei neavând drept de proprietate. De aceea ne-au dat în judecată”.

Ionică: „Sunt și multe interese colaterale, bățul prin gard, care șicanează foarte tare în mod artificial…”

Iată ce spune și Cornel Ionică, primarul Piteștiului: „Sunt susținători pentru realizarea acestui proiect, printre care mă aflu și eu, care înseamnă unul dintre cele mai importante proiecte ce s-ar dezvolta în orașul nostru după 1989 și dezvoltarea unei zone care a apărut artificial în contextul Piteștiului în anii 1980. Îl susțin maxim pentru că populația ar avea foarte mult de câștigat. Va fi o minune, traficul va fi redirecționat către acolo, vor fi locuri de muncă, locuri de parcare foarte multe într-o zonă industrială care nu arată deloc bine. Avem o solicitare de la Poduri Metalice și le vom răspunde în mod pozitiv, dar nu putem să mergem pe varianta schimbului. Este vorba de Metabet Grup, care vor schimb de teren cu noi. Ne dorim să meargă acolo în parcul industrial de la fostul CET Găvana, însă schimbul de teren nu merge, și ne-ar da un teren foarte bun, pentru că este în litigiu cel de la Sala Sporturilor, vreo 2 hectare. Ne dorim să facem acest schimb, dar, dacă nu se realizează schimbul, se va merge acolo, iar zona va arăta cu totul și cu totul altfel. Sunt și multe interese colaterale, bățul prin gard, care șicanează foarte tare în mod artificial… Trebuie să vină cu niște avize. Sunt în faza finală. În momentul în care vor fi avizele, proiectul și studiul, le vom analiza în Comisia tehnică. Un proiect ca acesta de 80 de milioane de euro nu-l mai face nimeni și vom ajunge până acolo pe proiecte viabile și legale încât îi vom descuraja pe toți care vor să facă ceva. Nu-i atragem cu nimic, nu-i ajutăm cu nimic. Să vedeți ce o să ne mai lăudăm că susținem investitori, că tot vine campania electorală… N-am susținut pe nimeni! Nu au venit aceste ONG-uri să facă drumuri prin țară pe aici pe la noi… Probabil că există vreun interes… nu zic mai mult”.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii