Web Analytics

Contestatul proiect imobiliar din str. Căpitan Cuţui, din nou în atenţia publică

de | 10.12.2021 10:36 | Actualitate, Dezvăluiri, Politica si Administratie

Nr. 13, cu ghinion? De câteva săptămâni circulă informația că la Direcția Națională Anticorupție a fost primită o sesizare legată de blocul construit pe strada Căpitan Cuțui din Pitești, la nr. 13, de firma SC Secol Urban Invest. Este firma fraților Bogdan și Cosmin Rădulescu, iar blocul/proiectul imobiliar se află în vecinătatea unui depozit de muniție și a unei unități militare cu profil chimic din Pitești, în proximitatea Pădurii Trivale. Proiectul imobiliar a fost contestat de locatarii din zonă, iar “Jurnalul de Argeș” a scris în mai multe rânduri despre acest subiect. Deși în trecut PUZ-ul acestei construcții a fost anulat, s-au reluat procedurile pentru altul nou, care a fost aprobat într-o ședință din septembrie 2020, după ce a fost introdus în regim de urgență pe ordinea de zi a Consiliului Local Pitești. Graba introducerii proiectului a fost cercetată de Instituția Prefectului de la acea vreme, dar răspunsurile autorităților au fost în favoarea dezvoltatorilor imobiliari.

Citește și Fraţii Rădulescu revin cu controversatul proiect imobiliar din str. Căpitan Cuţui / CL Piteşti a avizat un alt PUZ pentru blocul ridicat lângă Depozitul de Armament

Reamintim că, inițial, investiția din Căpitan Cuțui a primit autorizație de construcție fără a avea avizul MapN, deși este în apropierea Batalionului 49 Apărare Chimică, Biologică, Radiologică, Nucleară – CBRN și a depozitului de armament al Garnizoanei Pitești, iar în 2018, după un control al Inspectoratului de Stat în Construcții Ploiești, Instituția Prefectului Argeș a cerut în instanță anularea autorizației de construcție și a hotărârilor de Consiliu Local pentru investiția respectivă. Proiectul a fost contestat și de locatarii din zona Căpitan Cuțui, reprezentați de avocata Anița Burcea, care nu se așteptau ca într-o zonă de case să se facă bloc și aveau nemulțumiri legate de regimul de înălțime, de supraaglomerarea străzii.

O decizie a Curții de Apel Pitești a anulat hotărârile date de Consiliul Local. Numai că, în ședința Consiliului Local din 17 septembrie 2020 (ultima ședință de Consiliu Local din mandatul fostului primar Cornel Ionică), dezvoltatorii imobiliari au revenit și consilierii au aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru o investiție imobiliară fix la aceeași adresă și fix în vecinătatea acelorași unități militare strategice pentru apărarea națională: „Schimbare de destinație în zonă mixtă cu servicii nepoluante, birouri, locuințe colective, spații comerciale, spații medicale (dotări pentru sănătate)”, se arată în hotărârea de CL din 17 septembrie 2020.
Proiectul a fost adăugat suplimentar la ordinea de zi, lucru care se poate face numai în situații care să justifice urgența. Așa că Instituția Prefectului Argeș a solicitat Primăriei Pitești să spună care a fost urgența pentru care s-a suplimentat ordinea de zi, iar Inspectoratului de Stat în Construcții i-a solicitat să verifice documentația referitoare la aprobarea PUZ-ului.

Primăria Pitești a răspuns că mandatul vechiului CL se termina și constituirea noului consiliu mai dura cel puțin 40 de zile și, astfel, proiectul a fost introdus suplimentar, alături de alte 7 proiecte, în scopul evitării unei întârzieri care putea fi apreciată ca nejustificată în rezolvarea cererii petentului. Inspectoratul de Stat în Construcții a răspuns, printre altele, că nu au fost constatate neconformități care să atragă răspunderea civilă sau penală și că investitorul a depus completări/modificări ulterioare la documentația PUZ.

Citește și Verdict în procesul cartelizării pentru asfaltarea unor drumuri din Piteşti / Comesad Drumuri a pierdut procesul cu Consiliul Concurenţei

Cosmin Rădulescu a negat existența unei anchete DNA

L-am contactat pe Cosmin Rădulescu, unul dintre reprezentanții firmei SC SECOL URBAN INVEST, pentru a-l întreba despre ancheta celor de la DNA, iar constructorul a răspuns negativ la fiecare întrebare. „Nu, dar m-a mai sunat o colegă de-a dumneavoastră din presă privitor la același lucru”, ne-a spus Cosmin Rădulescu. Întrebat dacă DNA i-a solicitat până atunci acte despre acest proiect și dacă a fost sunat/audiat, Cosmin Rădulescu a spus „Nu”.

Primăria Pitești: „Ne aflăm în imposibilitatea de a da curs solicitării formulate”

Pentru a primi, totuși, un răspuns oficial, am transmis Primăriei Pitești o solicitare de informații în baza Legii 544/2001. Și asta pentru că circulă informații conform cărora DNA ar fi solicitat acte de la Primăria Pitești în legătură cu proiectul imobiliar de pe strada Căpitan Cuțui. Arhitectul-şef Victor Cătălin Ghiță și coordonatorul Compartimentului Dezvoltare Urbană, Florentina Tițu, ne-au răspuns: „Vă informăm că ne aflăm în imposibilitatea de a da curs solicitării formulate, întrucât, conform prevederilor art. 12, alin. 1, lit. f, din Legea 544/2001, sunt exceptate de la accesul liber al cetățenilor «informațiile privind procedurile judiciare, dacă publicitatea acestora aduce atingere asigurării unui proces echitabil ori interesului legitim al oricăreia dintre părțile implicate în proces»”.

Citește și Avocata Aniţa Burcea: „Se încearcă o extindere a zonei de blocuri aproape de unităţile militare”

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole