Web Analytics

Constantin Cotimanis rămâne la conducerea Teatrului „Alexandru Davila” încă 60 de zile

de | 24.03.2021 14:12 | Actualitate, Cultură, Politica si Administratie

Președintele Consiliului Județean Argeș – Ion Mînzînă și vicepreședintele Adrian Bughiu au anunțat că actorul Constantin Cotimanis rămâne manager în continuare la Teatrul „Alexandru Davila” din Pitești. Pentru 60 de zile, apoi se va organiza concurs pentru obținerea postului. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă, miercuri, 24 martie, în incinta teatrului, în prezența presei și a angajaților teatrului.

„Astăzi am semnat, pentru încă 60 de zile, ca domnul Cotimanis să conducă acest teatru. Dânsul răspunde în fața Consiliului Județean și Consiliului de Administrație. Sunt multe lucruri pe care aș avea să vi le spun, dar prefer să vi le spun personal, domnule Cotimanis, ca să nu aducem aceste lucruri în… (spațiul public, n. red.), inclusiv cu spații comerciale, inclusiv cu supărarea mea că nu suntem capabili sau nu solicităm sau solicităm alte lucruri în loc să ne gândim la Teatrul Așchiuță, la ce trebuie făcut aici. Nu putem să gândim numai pentru ziua de astăzi”, a spus Ion Mînzînă, care, spre finalul conferinței, a explicat în ce situație se află Teatrul Așchiuță:

Citește și Constantin Cotimanis: „Nu amestecăm manageriatul. Oi fi eu nepriceput, dar nu sunt hoţ!”

„Anul trecut, în bugetul consolidat național, Guvernul aflat la putere a anunțat că o cotă de 3 % va merge către activitate culturală. Nu s-a cheltuit niciun leu, pentru că nu s-a dat niciun leu. Intenția a fost bună. Și anul acesta există intenția la nivelul bugetului tuturor Consiliilor Județene din România ca 2 % să meargă către zona aceasta, dar este undeva suspendată această chestiune din luna iulie. La bugetul întreg al județului Argeș, 2 % ar fi o sumă destul de importantă, undeva la 110-120 de miliarde. Ceea ce ne-ar permite nouă ca măcar cu banii respectivi să începem lucrări aici de întreținere și la nivelul Teatrului Așchiuță. Încă suntem în faza de proiect. Am fost acolo, imaginea este una deprimantă. Visul meu este ca, indiferent ce se întâmplă, acel teatru să fie funcțional, cât mai repede. Și, pe lângă lucrurile rele făcute de dl Poghirc, a mai făcut și lucruri bune, iar acesta este legat de patrimoniul teatrului, spațiile acelea comerciale, pentru care dvs. (către Cotimanis, n. red.) ați dat o prelungire, râmâne între noi, fără aprobarea Consiliului de Administrație, nu mai spunem la nimeni. Nu e o nenorocire, vorbeam de procedură”, a spus Ion Mînzînă.

Citește și Memoriu incendiar semnat de 39 angajaţi ai Teatrului „Davila”. Artiştii sunt pro Cotimanis şi contra lui Diaconescu, la conducerea instituţiei

Vicepreședintele CJ, Adrian Bughiu, a anunțat că mandatul lui Cotimanis a fost prelungit pentru 60 de zile, iar, între timp, se vor face toate procedurile pentru scoaterea postului de manager al teatrului la concurs.

„S-a prelungit pentru 60 de zile mandatul dlui Cotimanis, urmând, în această perioadă, cu o transparentizare mega maximă, să pregătim scoaterea postului la concurs”, a spus Adrian Bughiu. „Pregătim concursul, sunt niște proceduri în lucru. După cele 60 de zile încercăm să ne încadrăm în termene. Demarăm din acest moment procedura pentru asigurarea unui concurs transparent”, a mai spus vicepreședintele Bughiu.

 

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

1 Comentariu

  1. ” …cu o transparentizare mega maximă ” . Pe cand zici asa ceva, suta la suta curba-i franta … fix pe la boghiuri !